ΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΕΙ;, ένα ντοκιμαντέρ για τη μοναστική ζωή του Αγίου Όρους

Στο ΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΕΙ; παρουσιάζονται στιγμές της ζωής μοναχών της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, που είναι παραγωγή του πρωτοδιάκονου Oleksandr Plyska, ξεχωρίζουν οι πάρα πολύ ωραίες κινηματογραφικές λήψεις του σκηνοθέτη, opérateur και φωτογράφου Oleksandr Zaporoshchenko, οι οποίες θυμίζουν, σε πολλές περιπτώσεις, αυτόνομες φωτογραφίες. Επίσης, ταιριαστή είναι η δουλειά των Svyatoslav Luniov (https://www.lunyov.com/works/) και Oleksandr Pustarnakov, στους τομείς της μουσικής και του sound mix και design, αντίστοιχα, με το θρησκευτικό θέμα που κλήθηκαν να συνοδεύσουν. Ωστόσο, πολλές φορές οι μεταβάσεις από διαφορετικές μεταξύ τους σκηνές, μέσω του μοντάζ του Oleksandr Zaporoshchenko, γίνονται γρήγορα. Έτσι, όμως, χάνεται η δυνατότητα μίας ομαλής αφήγησης και ενός καλού, αρκετές φορές, συνδυασμού ήχου και εικόνας.

To film, σύμφωνα με αφίσα του, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χορηγός επικοινωνίας του είναι η Nova. Το απόγευμα της Τετάρτης 25/05/2022 προβλήθηκε στον Κινηματογράφο Premiere της Χίου, έναντι εισιτηρίου των πέντε ευρώ, σε δέκα θεατές. Πριν την προβολή του εμφανίστηκε στην οθόνη της ανωτέρω κινηματογραφικής αίθουσας το trailer της ταινίας TOP GUN MAVERICK, με τον Tom Cruise, που παίζει αυτή την περίοδο στο παραπάνω cinema. Μακάρι, περισσότεροι/ες Χιώτες/τισσες να τιμήσουν τον πιο πάνω κινηματογράφο, όταν θα δείξει άλλα έργα, γιατί αυτός άνοιξε, ξανά, πρόσφατα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισίματος.

Κώστας Καγκελίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.