ΑΔΕΔΥ| Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ)

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με την συνάντηση της με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) στηρίζει τα αιτήματά τους. Οι συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, που την θεωρούν κόστος, έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, τις φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν επισκευάζονται καιτην  μείωση των κλινών στην παθολογική, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση και σε εργασιακή εξουθένωση.Απαιτούμε  αποπεράτωση της παθολογικής εδώ και τώρα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,κάλυψη των κενών σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό,  κάλυψη των κενών με γιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων στη βάση των διευρυμένων αναγκών του δίκιου λαού, στελέχωση και συντήρηση των κτιρίων της Μαιευτικής και ΨΥΧΑΡΓΩ, στελέχωση του ΚΕΦΙΑ και των δομών της ειδικής αγωγής.

 

Προασπίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμα όλων μας να έχουμε πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα  υγείας.  Οι εργαζόμενοι σε 24ωρη βάση καταθέτουν την ψυχή και την συνείδηση τους  τιμώντας το κουτσουρεμένο μεροκάματό τους και εξυπηρετούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές) όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Όμως οι κλίνες δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τα κτίρια της παλαιάς παθολογικής και χειρουργικής παραμένουν ερειπωμένα και χωρίς να διαφαίνεται στο μέλλον η επισκευή τους. Έτσι ο κάθε  πολίτης και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις μνημονιακές επιταγές.
Η υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους και σε υψηλή ποιότητα.

Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που διαλύουν την δημόσια υγεία , την παραδίδουν στα χέρια των ιδιωτών. Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των εκφραστών της  που πιστά ακολουθεί την ανθυγιεινή πολιτική των προκάτοχων της,  που θέλει τους εργαζόμενους εξουθενωμένους και τους ασθενείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν για όλα αυτά που έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και την φορολογία .

Αντιπαλεύουμε τη μετά μνημονική κανονικότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παραδίδουν τη δημόσια υγεία βορά στην ιδιωτική ασφάλιση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων κοροϊδεύοντας το λαό για τη δήθεν κοινωνική πολιτική της που μας παίρνει από τη μια τσέπη για να δώσει ψίχουλα στην άλλη, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία του πλούτου .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.