ΑΔΕΔΥ Χίου: Έκκληση για βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά

Η Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, εκφράζει τη βαθιά θλίψη για την τραγωδία που βιώνουν οι συνάνθρωποι μας από τις πυρκαγιές σε  Ανατολική, Δυτική Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Τραγωδία που δεν οφείλεται ούτε στο στρατηγό άνεμο ούτε στο στρατηγό ασύμμετρες απειλές . Οφείλεται στις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που απαξιώνουν τον άνθρωπο , τις ανάγκες του και το περιβάλλον , στο βωμό της κερδοφορίας που αντιμετωπίζει γη , αέρα , θάλασσα ως εμπορεύματα. Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές σε μια καταστροφή που με ηρωικές προσπάθειες οι συνάδελφοι μας πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους κλήθηκαν να καλύψουν  κυβερνητικές ανεπάρκειες και ευθύνες δεκαετιών.

«Καλούμε τα μέλη μας να συνδράμουν και να προσφέρουν δηλώνοντας έμπρακτα την  αλληλεγγύη στους κατοίκους της Αττικής που χρειάζονται βοήθεια και δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας που διατηρούνται εκτός ψυγείου, παιδικές τροφές- γάλατα– πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής & καθαριότητας και φαρμακευτικό  υλικό . Η παραλαβή τους θα γίνεται από την Τετάρτη 25/7 έως και την Δευτέρα 30/7 στα κάτωθι σημεία που έχουν οριστεί από τον Δήμο Χίου :

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χίου – Περιοχή Καστρομηνά
  • Κέντρο Κοινότητας Χίου (Κτίριο πρώην «Ρεξ») – Λιμάνι Χίου
  • Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Χίου – Μιχάλων 7
  • ΚΑΠΗ – Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Χίου – Πολυτεχνείου 25
  • Παιδικός Σταθμός Δήμου Χίου – Καλουτά 2
  • Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στα Δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων: Αμανής, Ομηρούπολης, Καρδαμύλων, Καμποχώρων, Αγίου Μηνά, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων.

 

Καλούμε επίσης τα Σωματεία, τους εργαζόμενους  να προσέρχονται στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου για να δώσουν αίμα από τις 8:30 έως τις 13:30» αναφέρει η Ε.Γ της ΑΔΕΔΥ Χίου σε ανακοίνωσή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.