ΑΔΕΔΥ Χίου| Να προστατευτούν οι λαϊκές οικογένειες από την εισπρακτική επιδρομή κυβέρνησης και δήμων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστή στην κανονικότητα της φοροληστείας, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην διεύρυνση και στην είσπραξη των λεγόμενων “ίδιων εσόδων” στους δήμους πρώτον γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει στην συνέχεια στα κατώτατα επίπεδα την χρηματοδότηση τους και δεύτερον γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της τοπικής διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα με βάση και το Μεσοπρόθεσμο.

Για την επίτευξη των παραπάνω έχουν ήδη προωθηθεί σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως προς την  αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους δήμους, την ευθυγράμμιση του  χρόνου και των διαδικασιών παραγραφής τους με αυτές του δημοσίου, τον κατασταλτικό πλέον  έλεγχο των δημοτικών  υπηρεσιών και δημοτικών αρχών από ελεγκτικό συνέδριο, τον καταλογισμό τυχόν παραλήψεων είσπραξης οφειλών σε υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικές αρχές.

Πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσαν την δυνατότητα στους δήμους να διασταυρώνουν στοιχειά οφειλετών με άλλους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς(εφορεία, Ε9, ΔΕΗ), να μπλοκάρουν και να κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών, την φορολογική ενημερότητα, να κινούν διαδικασίες προκατάσχεσης και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων οφειλετών.

Με βάση το βάθεμα των αλλαγών σε δημόσια διοίκηση και τους δήμους με σκοπό το μάρμαρο να το πληρώνει ολοένα και περισσότερο ο λαός,  επιδιώκεται η πίεση σε νοικοκυριά και οφειλέτες για να ανέβει το ποσοστό εισπραξιμότητας τους, με θύματα τους εργαζόμενους υπαλλήλους, αγρότες, συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη των μνημονίων και της καπιταλιστικής κρίσης ανεξάρτητα αν κυβέρνηση είναι οι ΣΥΡΙΖΑ,  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ.

Η δημοτική αρχή Χίου  γνωρίζει το πρόβλημα, δέχεται πιέσεις από λαϊκό κόσμο , αλλά δεν κάνει τίποτε σε αυτή την κατεύθυνση.

Απεναντίας προσπαθούν να ρίξουν το πρόβλημα  προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους , την ώρα που γνωρίζουν ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προηγούμενων, οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα σταυρώνονται ως υπόλογοι, ενώ όταν περνούσαν αυτοί οι νόμοι εκείνοι ορκίζονταν στο όνομά τους και λιβάνιζαν το κράτος, την Ευρωπαϊκή ένωση και τις μεταρρυθμίσεις προς μια σύγχρονη τοπική διοίκηση. Αυτή είναι η τοπική διοίκηση που ονειρεύονται. Φορομπήχτης, φοροεισπράκτορας, ντίλερ πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Με βάση τα παραπάνω ως ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ ζητάμε:

  • Να γίνει σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και να αποφασίσει τη διαγραφή όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά και μικρομάγαζα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με εντέλλεσθε, αντί να ρίχνει το βάρος στις υπηρεσίες. Συμβολικά το Δ.Σ να σηματοδοτήσει αυτή του την κατεύθυνση απαλλάσσοντας όλους αυτούς που έχουν ήδη ενταχτεί στο ΚΕΑ, είναι άνεργοι, Αμεα , πολύτεκνοι – είναι καταγραμμένοι και προσφεύγουν στις δομές φτώχιας των δήμων πχ κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ.
  • Να απαιτήσει με κινητοποιήσεις, με συντονισμό με άλλους δημάρχους και να πιέσει την ΚΕΔΕ να αγωνιστεί, ώστε να άρει τώρα νομοθετικά η κυβέρνηση την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.
  • Να παρθούν όποιες διοικητικές αποφάσεις είναι αναγκαίες, ώστε να διευκολύνονται οφειλέτες που μπορούν να πληρώσουν, να διαγραφούν  και να μειωθούν πρόστιμα, προσαυξήσεις  κλπ.
  • Να βάλουν τις  νομικές υπηρεσίες και τους  νομικούς συμβούλους  να συνδράμουν σε  αυτό το ζήτημα.
  • Να ζητηθεί η συνδρομή των σωματείων σε επίπεδο δήμου.
  • Να διαχωριστούν με τη βοήθεια της υπηρεσίας μικροί –πένητες οφειλέτες, μεσαίοι και μεγάλοι με απαίτηση οι έχοντες και κατέχοντες να αρχίσουν να πληρώνουν.
  • Ζητάμε τέλος να κληθούμε ως ΑΔΕΔΥ να παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
  • Το παρόν να διαβιβαστεί στη δημοτική αρχή , στα κόμματα(πλην της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής), παρατάξεις, δημοτικούς συμβούλους και σωματεία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.