ΑΕΝ Οινουσσών: Ξεκίνησαν αλλά … με έλλειψη καθηγητών

Όπως και ο σπουδαστής της ΑΕΝ Ασπροπύργου έτσι και στην ΑΕΝ Οινουσσών ισχύουν παρόμοιες καταστάσεις με την διαφορά ότι ξεκινήσαμε κανονικά αλλα και πάλι με έλλειψη καθηγητών. Προσωπική μου απόψη είναι ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τις δράσεις του ή μάλλον με την απουσία δράσεων του δείχνει σαν να έχει “ξεχάσει” ότι οι ΑΕΝ και το σύνολο της ναυτικής εκπαίδευσης τελούν υπό τις οδηγίες του.

Μάλιστα με τηλεφώνημα που έκανα στην ίδια την ΔΕΚΝ τους ρώτησα αν έχουν σκοπό να βγάλουν κάποια οδηγία διότι σε 1 εβδομάδα ακριβώς ξεκινούσε η εξεταστική μας (01/02/2021) και δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι , συγκεκριμένα απάντησαν: “αυτά τα αποφασίζει η πολιτική ηγεσία” . Απορώ λοιπόν :

1) Είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία για το θέμα που υπάρχει και βασανίζει τουλάχιστον 2.000 σπουδαστές ΑΕΝ σε όλη την χώρα?

2) Ποια είναι τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας που είναι υπεύθυνα για αυτό το χάος?

3) Πότε θα υπάρξει επιτέλους μια απάντηση?

Πρέπει δηλαδή να πάρει έκταση το θέμα ώστε να φτάσουμε σε κανάλια και δημοσιότητες για να πράξει η πολιτική ηγέσια τα αυτονόητα?

Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθούμε χθές οτι θα υπάρξει παράταση 1 εβδομάδας μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση , πραγμα τραγικό καθώς ήμασταν έτοιμοι για την διεξαγωγή εξετάσεων διαδικτυακά μέσω του Microsoft teams και Microsoft forms και το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη οδηγία.

Οι ΑΕΝ της χώρας μας βγάζουν τους ναυτικούς που είναι η κύρια πηγή εσόδων που έχει το υπουργείο εμπορική ναυτιλίας, θα έπρεπε λοιπόν να είναι από τις ΠΡΩΤΕΣ προτεραιότητες του Υπουργείου και όχι να αφήνεται στα χέρια του φιλότιμου καθηγητών και διοικητικού προσωπικού που δίνουν την ψυχή τους για να υπάρξει κάποια σταθερότητα στις σχολές μας! Αν δεν υπήρχε αυτό το φιλότιμο να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον κάποιες σχολές τις περιφέρειας θα είχαν βάλει λουκέτο προ πολλού…

ΙΚ

Απόφοιτοι ΑΕΝ: Επιστολή στον υπουργό ναυτιλίας

Το τμήμα Β1 Σωστικών και πυροσβεστικών μέσων Ασπροπύργου αναδεικνύει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συνάδελφους που είτε θέλουν να φοιτήσουν και να αποκτήσουν τα σωστικά είτε θέλουν να τα ανανεώσουν.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Εκ μέρους του τμήματος Β1 Σωστικών και πυροσβεστικών μέσων Ασπροπύργου, απογευματινό τμήμα τελειόφοιτων σπουδαστών (πλοιάρχων και μηχανικών).

Σας ζητούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει από την διακοπή του κύκλου σπουδών λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση του.

Παρακολουθήσαμε με επιτυχία το θεωρητικό μέρος των σπουδών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και ένα ορισμένο μέρος των πρακτικών σπουδών (την περίοδο που επιτρεπόταν η φυσική παρουσία μας στην σχολή).

Με την επιβολή εκ νέου απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown) το τμήμα μας διέκοψε τις σπουδές τους, τρείς μόνο ημέρες πριν την καθολική ολοκλήρωση των σπουδών του!

Και αυτό διότι μας απομένουν:Τρείς μέρες πρακτικών σπουδών σχετικά με τα ταχύπλοα (κάτι το οποίο απαιτεί την φυσική μας παρουσία), αλλά και οι τελικές εξετάσεις του συνόλου των θεωρητικών σπουδών τις οποίες ολοκληρώσαμε μέσω διαδικτύου.

Αναμένουμε σχεδόν τρείς ολόκληρους μήνες από την στιγμή που διακόψαμε χωρίς καμία ενημέρωση για την εξέλιξη των σπουδών μας.

Είμαστε σχεδόν 32 τελειόφοιτοι σπουδαστές του εμπορικού ναυτικού που λόγω αυτών των τριών ημερών αδυναμίας πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης δεν Είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις επαγγελματικές μας βλέψεις.

Ζούμε όλοι σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω των συνθηκών της πανδημίας και από άποψη οικονομικών είμαστε όλοι πιεσμένοι χωρίς μάλιστα την δυνατότητα να εργαστούμε πάνω σε αυτό από το οποίο μόλις αποφοιτήσαμε.

 

Τα πρακτικά μαθήματα μπορούν να γίνουν με ολιγομελή τμήματα, με τον ελάχιστο δηλαδή αριθμό ατόμων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποστάσεων, καθότι γίνονται σε ανοιχτό προαύλιο χώρο, και οι εξετάσεις του θεωρητικού σκέλους να γίνουν διαδικτυακά (όπως άλλωστε γίνονται και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες του υπουργείου ναυτιλίας π.χ. ΚΕΣΕΝ) ώστε να μην χρειαστεί να μπούμε σε αίθουσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους ο κύκλος της εκπαίδευσης μας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σας ζητάμε την άμεση διευθέτηση του προβλήματος και την ενημέρωση μας για τυχόν εξελίξεις.

πηγή:e-nautilia.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.