«Αλαλούμ» στην καθαριότητα…!

Το νησί της Χίου συχνά βρίσκεται έρμαιο των προβλημάτων, αφού ανά τακτικά χρονικά διαστήματα αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα όπως η λειψυδρία και οι διακοπές παροχής νερού και ρεύματος, ενώ αυτή τη στιγμή έρχεται να αντιμετωπίσει και το θέμα της… επιλεκτικής καθαριότητας.

Οι ψηφοφόροι, δημότες, καταστηματάρχες και διαμένοντες της Χίου, ενώνουν τις φωνές τους και διαμαρτύρονται έντονα για την σταδιακή εγκατάλειψη του τόπου τους και την οικτρή κατάσταση που επικρατεί με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι αρμόδιοι αδιαφορώντας για την επίλυση του προβλήματος, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την καλαίσθητη εικόνα του νησιού, καθώς και την υγιεινή του περιβάλλοντος αλλά και της διαβίωσης των διαμενόντων, δεν το έχουν πράξει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πράγματι ερωτούμε  γιατί, αυτή η αδιαφορία; Οι δημότες δεν αποτελούν φορολογούμενοι που εξοφλούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Δήμου, με την απαίτηση ωστόσο να έχουν τις ίδιες τυπικές παροχές;

Ο προβληματισμός που έχει δημιουργηθεί, δεν απευθύνεται με στόχαστρο τους υπαλλήλους καθαριότητας, αλλά τους αρμόδιους που δίνουν τις ανάλογες εντολές.  Έπειτα από επικοινωνία για συγκεκριμένο περιστατικό, παρατηρήθηκε η ταχεία ανταπόκρισή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Δημήτρη Αυγερινού. Παρόλα αυτά, πόσοι δημότες μας πραγματικά, έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν καθημερινά με τον κ. Αυγερινό ώστε να τον ενημερώνουν ευθέως, για όλες τις εστίες ρύπανσης;

Είναι αλήθεια, αυτές οι αντιπροσωπευτικές εικόνες που θέλουμε να παρουσιάζουμε στους επισκέπτες του νησιού μας;

Σχετικές δημοσιεύσεις