Αφίξεις Τούρκων τουριστών ενόψει «Μπαϊραμιού»

Το Μπαϊράμι ξεκινάει και η Χίος προετοιμάζεται ώστε να υποδεχθεί τους Τούρκους τουρίστες που θα θέλουν να το γιορτάσουν.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού Γεώργιο Χρηστάκη, υπάρχει ήδη ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων, ο οποίος και υπολογίζει ότι στο νησί θα υπάρχουν περίπου 5.000 αφίξεις, γεγονός που θα βοηθήσει στην οικονομία του τόπου. Φυσικά, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, αυτές τις ημέρες,   αυξήθηκαν και τα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται από το Τσεσμέ προς τη Χίο.

Επίσης με τη visa express, πρόγραμμα το οποίο βοηθάει στην διευκόλυνση  των Τούρκων τουριστών, έχει κατορθωθεί να εκδίδονται περίπου 200 με 300 βίζες κάθε μέρα για τους Τούρκους.

Σημαντικό θέμα ακόμη που απασχολεί τον τουριστικό τομέα αυτή την εποχή είναι ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών πρέπει να βελτιωθούν και οι αντίστοιχες υποδομές, όπως είναι για παράδειγμα το τελωνείο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει μια τέντα με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών αναμονής.  Πάντως, με τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι η ζήτηση καταλυμάτων δεν αφορά μόνο μέσα στη πόλη αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.