“Αμαδιανος” Σεπτέμβριος

 

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε και να διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, οι εκδηλώσεις όμως για τον δραστήριο Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ» δεν σταματούν και συνεχίζονται μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η αρχή των εκδηλώσεων σηματοδοτείτε αύριο στην πλατεία των Αμάδων στις 19:30 με την προβολή της τριλογίας «Οι Σφαγές της Χίου 1822»σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κοιλάρη. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι με εθελοντική προσφορά.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Αγαπώ τον Αμαδιανό Γυαλό συμμετέχω και εγώ». Οι Αμαδιανοί θα δώσουν ραντεβού στις 11:30 στο «Σπίτι ου Γυαλού». Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Καρδαμύλων Απανωμερέας Χίου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα με μουσική παραδοσιακή βραδιά για τη στήριξη των αναγκών των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή στη λαμπαδιοδρομία για τις Σφαγές της Χίου 1822 , υποδοχή ποδηλατών και ιππέων, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων Αμάδων και επιμνημόσυνη δέηση.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των δράσεων του Συλλόγου των Αμαδιανών έχει ως εξής:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Παραδοσιακή μουσική βραδιά για την στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου. Συνδιοργάνωση Πολιτιστικός Τομέα της Δ.Ε Καρδαμύλων & Συλλόγων της ΒΑ Χίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων. Ώρα έναρξης: 20:00

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

«Καθαρίζουμε το χωριό μας». Καθαρίζουμε τη διαδρομή από την είσοδο του χωριού(εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου) έως και το προσκυνητάρι του εξωκκλησιού του Άγιου Γιάννη από απορρίμματα. Ώρα συνάντησης 17:00 στη στάση του χωριού των Αμάδων.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή στη λαμπαδιοδρομία για τις Σφαγές της Χίου 1822. Υποδοχή ποδηλατών & ιππέων , κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων Αμάδων και επιμνημόσυνη δέηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.