Αναγκαία η παράταση της διαδικασίας κτηματογράφησης στη Χίο

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Νάκο, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έστειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με την οποία ζητεί την παράταση των προθεσμιών της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι λόγω του ότι οι προς κτηματογράφηση περιοχές αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, του φύσει χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας ιδιαίτερα σε περιοχές με διάσπαρτες μικρές ιδιοκτησίες όπως η Χίος, καθώς και των δυσκολιών που παρουσιάζει η ηλεκτρονική διαδικασία για την πλειοψηφία του κοινού, παρατηρούνται ήδη σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται στο γραφείο κτηματογράφησης Χίου.

Υπογραμμίζεται πως πέραν της σημαντικής ταλαιπωρίας των πολιτών, το γεγονός αυτό υπονομεύει την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. Επισημαίνονται, συναφώς, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το υψηλό ποσοστό σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες διαδικασίες κτηματογράφησης άλλων περιοχών του νησιού.

Με βάση τα παραπάνω και χωρίς να αμφισβητείται η ανάγκη ολοκλήρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα της κτηματογράφησης στη χώρα, ο βουλευτής ζητεί την παράταση για μερικούς μήνες των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού, όσο και για τους κατοίκους εξωτερικού (οι οποίες έχουν οριστεί για τις 15 Απριλίου και 15 Ιουλίου αντιστοίχως).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.