Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου: Χαβούζα το ρέμα της Αγίας Ειρήνης

Το θέμα δυστυχώς έχει τεθεί πολλές φορές και στην προηγούμενη και στη σημερινή Δημοτική Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Χίου. Λύση όμως όχι μόνο δεν έχει βρεθεί, αλλά οι κάτοικοι είτε ως ιδιώτες είτε ως επαγγελματίες ταλαιπωρούνται από τη δυσοσμία, τις εστίες μόλυνσης, που δημιουργούν ένα κοκτέιλ επικίνδυνο για την υγεία τους.

Οι προσφυγές τους στα αρμόδια όργανα της Δημοτικής Αρχής θυμίζουν το γνωστό ρητό «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Οι προσφυγές τους στο Συνήγορο του Πολίτη για όλα αυτά και οι καταγγελίες τους για αγενείς συμπεριφορές από στελέχη της ΔΕΥΑ, φαίνεται να παραμένουν στα συρτάρια και απαντήσεις αρμοδίων να μη δίνονται.

Όλα αυτά φαντάζουν ειρωνικά 4 μέρες πριν τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το υδρευτικό πρόβλημα της Χίου. Όταν δεκαετίες τώρα ένα ρέμα μέσα στην πόλη αποτελεί χαβούζα και η λύση του χάνεται στην πολιτική βούληση των εκάστοτε δημοτικών αρχών και στα γραφειοκρατικά γρανάζια των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου έχουμε ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα. Το έχουμε αναδείξει αρκετές φορές σε συνάρτηση και με το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Χίου, που συχνά πυκνά δημιουργούνται προβλήματα και τίθενται και ζητήματα αν λειτουργεί σύννομα στο χώρο, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα πλην κάποιων καθαρισμών που λύνουν το πρόβλημα προσωρινά μέχρι να επανέλθει.

 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει ολοκληρωμένη λύση αντί να κρύβεται και στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων που πρέπει να τον εντείνουν, αναγνωρίζοντας ότι είναι το μόνο τους όπλο.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.