Ανακοίνωση της ΛΑ. Σ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ για τα νέα πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες

 

 

Για άλλη μια φορά τα νερά του Αιγαίου γίνονται νεκροταφείο δεκάδων ξεριζωμένων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Οι πολίτες των νησιών μας, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή τη τραγική κατάσταση, που αποτελεί πλέον, σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα για τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουν και της εγκληματικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την «κανονικότητα» αυτού του θανάτου που προκαλούν η απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ και όσων την συνδιαμορφώνουν, εργαλειοποιούν την προσφυγιά και μετανάστευση και κλείνουν τα μάτια στην απάνθρωπη δράση των διακινητών.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων – επαναπροωθήσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για το λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

ΛΕΣΒΟΣ 06/10/2022

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.