Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Με Δελτίο Τύπου της 16.08.2021 ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. και τ.Υφυπουργός κ.Μ.Ν.Κόνσολας δηλώνει τα εξής:

«….Η επικράτηση και η επιβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Η φύση και η βιαιότητα του καθεστώτος που επιβάλλεται σε μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός νέου και πρωτόγνωρου μεταναστευτικού κύματος.

Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη του προβλήματος και εργάζεται ήδη για να αποτρέψει τη μετατροπή του Αφγανικού προβλήματος σε μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα.

Η χώρα και τα νησιά μας δεν αντέχουν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Δεν αντέχουν να ξαναζήσουν παρόμοιες στιγμές με αυτές του 2015….

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρώτος αποδέκτης των εισερχομένων παρανόμως μεταναστών και προσφύγων, συμμερίζεται απολύτως τους εκφραζόμενους φόβους και κρούει τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου.

Ζητεί από την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η παράνομη είσοδος. Ο επικρεμάμενος κίνδυνος καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για καμία δομή μεταναστών στις κρίσιμες γεωγραφικά νήσους και ταχεία εκκένωσή τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.