Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Βολισσού για τη στέγη φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Βολισσού λαμβάνοντας υπ’όψιν τις εξελίξεις που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή μας σχετικά με την εγκατάσταση στο χωριό της Βολισσού ενός “σπιτιού” φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα ήθελε να ανακοινώσει τα ακόλουθα: Το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση ύστερα από πρόσκληση της κυρίας Βιβής Ποταμούση στις 25 Φεβρουαρίου 2021 με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με το ¨σπίτι φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων”. Στη συνάντηση, η οποία ήταν άτυπη και με μορφή συλλογικού διαλόγου χωρίς την τήρηση πρακτικών, συμμετείχαν εκτός από την κα Ποταμούση όλο το Διοικητικό Συμβούλιο πλήν ενός ατόμου που δεν μπορούσε να συμμετέχει γιατί εργαζόταν. Στη συνάντηση ενημερώθηκε το Δ.Σ., έγιναν κάποιες ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν από την κα Ποταμούση και αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνάντηση σύντομα με την παρουσία ενός νομικού προσώπου ώστε να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και να συζητηθούν θέματα και απορίες νομικής φύσεως.

Έπειτα να συγκληθεί γενική συνέλευση των γονέων που έχουν παιδιά στο σχολείο αλλά και των γονέων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής ώστε να παρθεί μία συλλογική απόφαση. Δεδομένων των συνθηκών για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποφυγή διασποράς του Covid-19 η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κάποιας πλατφόρμας και θα έχει προηγηθεί διαδικτυακή και προφορική πρόσκληση των συμμετεχόντων.

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι μία όσο το δυνατόν πιο έγκυρη ενημέρωση των γονέων ώστε ο καθένας από εμάς να σχηματίσει τη δική του προσωπική άποψη σχετικά με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Το Δ.Σ του Συλλογου, λοιπόν, τονίζει ότι ουδέποτε έχει λάβει οποιαδήποτε απόφαση είτε αρνητική είτε θετική και ουδέποτε μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ είναι ακόμα σε αναμονή για την συνάντηση με τη δικηγόρο και την κα Ποταμούση.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Βολισσού

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.