Ανασχηματισμός: Οι «νέοι» και οι γυναίκες – Δεν άλλαξαν τα βασικά υπουργεία

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι γεγονός και ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ένας ανασχηματισμός που έβαλε στην κυβέρνηση 13 νέα πρόσωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από τον πυρήνα των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.
Έκπληξη αποτέλεσε ότι εκτός κυβέρνησης έμειναν ο Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Έφυγε και η Λυδία Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Στην κυβέρνηση εντάχθηκε η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ αναβαθμίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος από υφυπουργός Άμυνας, ανέλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο οποίος από αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.
Εκτός από την αναβάθμιση της Κατερίνας Νοτοπούλου, του Αλέξανδρου Χαρίτση και του Φώτη Κουβέλη, στην κυβέρνηση εντάχθηκαν η Κατερίνα Παπακώστα, που ανέλαβε υφυπουργός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναβαθμίστηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στην κυβέρνηση μπήκε και ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Νέα παρουσία είναι και η Μυρσίνη Ζορμπά, που ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.