Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – «Κλείδωσε» η αλλαγή στα πρωτόκολλα

 

Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Πιο αυστηρά πρωτόκολλα, με τρία self test.

“Κλείδωσε” η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εισηγήθηκε το άνοιγμα των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως με πιο αυστηρά πρωτόκολλα.

Και αυτό, για λόγους παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς, όπως συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας, διότι θεωρούν ότι θα γίνεται καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση αν τα παιδιά είναι στις σχολικές αίθουσες.

Τις οριστικές αποφάσεις και τα πρωτόκολλα θα λάβει η επιτροπή που συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα γίνουν ανακοινώσεις από Θανάση Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως.

Το πιθανότερο είναι η επιτροπή να αποφασίσει την αύξηση των self test για τους μαθητές σε τρία την εβδομάδα και για ένα διάστημα να κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές.

Καμία ανησυχία για τα κρούσματα σε νοσοκομεία

Εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την υπόθεση του Ευαγγελισμού εκτιμούν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ούτε γενικά στο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα κρούσματα ήταν κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι και  από όσους νόσησαν οι 35 έχουν επιστρέψει, γεγονός που σύμφωνα με την κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν είναι ταυτόχρονα τα κρούσματα και όπου υπάρχουν πολλά σε δημόσιο φορέα θα βρίσκονται λύσεις όπως η τηλεργασία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.