Ανοικτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Κόψτε τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας κύριε Πρωθυπουργέ! Άμεση παρέμβαση για το Φράγμα της Κόρης το Γεφύρι στην Χίο!

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Κόψτε τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας κύριε Πρωθυπουργέ! Άμεση επέμβαση για το Φράγμα της Κόρης το Γεφύρι στην Χίο!

—————————————-
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθύνομαι ντόμπρα και σταράτα χωρίς προκαταλήψεις στην παράταξη που πρεσβεύω από τα γεννοφάσκια μου μέχρι σήμερα πού είμαι 74 χρονών και αυτή την στιγμή νιώθω μεγάλη Υπερηφάνεια πού σάς έχουμε αρχηγό και μάλιστα έναν από τους δύο τρεις καλύτερους Πρωθυπουργούς από γεννήσεως του Ελληνικού κράτους όπως έχετε αποδείξει τα δυόμιση χρόνια πού είστε Πρωθυπουργός.
Θα ήθελα να αναφερθώ στην διαχρονική εξέλιξη του έργου του φαντάσματος του Φράγματος της Κόρης το Γεφύρι της Χίου!
Θυμάμαι ότι ο σπόρος για την κατασκευή ενός Φράγματος στην περιοχή της Κόρης το Γεφύρι έχει φυτευτεί από το 1918 ίσως και παλαιότερα και κατά καιρούς έχουν γίνει προεκλογικές υποσχέσεις για την κατασκευή του!
Ο αείμνηστος πατέρας σας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1986 περίπου σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Χίου είχε κάνει εξαγγελίες και το πρώτο έργο ήταν αυτό του φράγματος για να υπάρξει επάρκεια νερού στην πόλη μας!
Από τότε υπήρξαν πολλές εναλλαγές σε κόμματα και κυβερνήσεις στην εξουσία με αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ ξεκινούσε να λάβει σάρκα και οστά το έργο με την αλλαγή της κάθε Κυβέρνησης η γραφειοκρατία κατέβαζε τα σχέδια και τα μολύβια και τα έριχναν στον κάλαθο των αχρήστων!
Και φθάσαμε επιτέλους το 2004 με την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έργο πήρε σάρκα και οστά και ξεκίνησε το έργο και μάλιστα τελείωσε το 2007 …
Αλλά δυστυχώς με την αλλαγή στο αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας ή όπως διάολο λέγεται σήμερα , (λόγω εκλογών το 2007)…ενώ θα έπρεπε να παραδοθεί το Φράγμα της Κόρης το Γεφύρι στην κοινωνία της Χίου για να μην λέμε το νερό νεράκι ως δια μαγείας μπήκαν όλα και πάλι στα συρτάρια των καρεκλοκένταυρων του δημοσιουπαλληλικού κατεστημένου!
Και το αποτέλεσμα με την αναμπουμπούλα πού από τότε υπήρξε στην Ελλάδα μας ,όλες οι τοπικές αρχές και οι διάφορες Κυβερνήσεις να βγάζουν έξω την ουρά τους και το Φράγμα παραμένει στο έλεος του πανδαμάτορα χρόνου!
Κατά καιρούς και σε διάφορα χρονικά διαστήματα οι τοπικοί και Περιφερειακοί Άρχοντες κάνουν ενέργειες στο αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και αυτό πού τόσα χρόνια βλέπουμε είναι να ακούμε να γίνονται συνέχεια μελέτες και μελέτες δίχως κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έγιναν και κάποιες γεωτρήσεις και μας έλεγαν ότι το έργο επιτέλους ΘΑ τελειώσει!
Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα και τα γεγονότα βλέπουμε ότι πέφτουμε από την σκύλα στην Χάρυβδη και η κοροϊδία πάει σύννεφο!
Και σας θέτω το μεγάλο ερώτημα γιατί ενώ η τότε Νομαρχία κατασκεύασε αντίστοιχο Φράγμα στον Κοντιλόπο στην Νότια Χίο και από τότε είναι σε πλήρη λειτουργία;
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ, πιστεύω ότι είναι καιρός να κόψετε τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας και να αναλάβετε προσωπικά την όλη υπόθεση γιατί υπάρχει μεγάλος εμπαιγμός και θα αναγκαστώ να γίνω ανθηρόστομος ή αθυρόστομος και θα πω γ@@ώ τα υπουργεία!
Ή θα πω αυτό που είπε ο ΧιωτοΣυριανός Γιώργος Σουρής: ” Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι, οι γύφτοι γίνανε δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι ” !
Μήπως θέλουν να καλύψουν ατασθαλίες και όπως λέει η ιστορία της Άρτας το γεφύρι εάν δεν κτίσουν την έμορφη γυναίκα του πρωτομάστορη στα θεμέλια του φράγματος δεν πρόκειται να δούμε σε λειτουργία το Φράγμα της Κόρης το Γεφύρι και να ξεδιψάσει η Χίος!
Τώρα εάν πράγματι συμβαίνει και υπάρχει η έμορφη γυναίκα του πρωτομάστορη να μάθουν όλοι πια είναι για να την κτίσουν στα θεμέλια και γίνει ανθεκτικό το Φράγμα!
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ Κόψτε επιτέλους τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας!
Εύχομαι οι αρμόδιοι των γραφείων σας να Σας ενημερώσουν για την επιστολή μου αυτή!
Καλημέρα απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ!
Χίος, 24 Νοεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.