Αντίθετοι στη δημιουργία δομών με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών είναι οι Αντιπεριφερειάρχες Χίου

Νέα Ανακοίνωση

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση για δημιουργία δομών με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στις νήσους όπως προγραμματίζεται από την Ε.Ε. μας βρίσκει αντίθετους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συζήτηση εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία αποκλειστικά και μόνον χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμου κέντρου φιλοξενίας πληθυσμού είναι η ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης των νήσων από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και η διαρκής φύλαξη των συνόρων.

Τη χρονική στιγμή που πλέον οι νήσοι θα έχουν μηδενικό μεταναστευτικό πληθυσμό σε συνδυασμό με μηδενικές αφίξεις τότε και μόνο θα μπορέσει να υπάρξει συζήτηση για τη δημιουργία ενός πολύ μικρού χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης σε συμφωνία πάντα με την τοπική κοινωνία.  Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι υπερδομές φιλοξενίας μεταναστών για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δεν πρέπει να υπάρχουν σε ευαίσθητα γεωγραφικές περιοχές όπως τα νησιά και ο Έβρος.

 

Οι Αντιπεριφερειάρχες Χίου

   

Παντελής Μπουγδάνος

Παντελής Βρουλής

   

Νικόλαος Νύκτας

Στυλιανός Καμπούρης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.