Αντιδράσεις από τον κο Ανδρέα Βεργίτση για τις  παρεμβάσεις στα Σαλάγωνα

 

 

 

Εξοργισμένος εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3 Αυγούστου ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κος Ανδρέας Βεργίτσης για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή Σαλάγωνα.

Ο κος Βεργίτσης κατηγόρησε για καταστροφική παρέμβαση τους εμπλεκόμενους στην διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης  πλησίον της παραλίας και γειτνιάζοντα με την εκβολή του ομώνυμου χειμάρρου .

Όπως ανέφερε,  εκεί φιλοξενείται πλούσια χλωρίδα και πανίδα και ότι θα έπρεπε οι παρεμβάσεις να γίνουν με τρόπο προσεκτικότερο ώστε να μην κινδυνέψει η βιοποικιλότητα της περιοχής.

Υπερασπίστηκε δε, τον χειριστή του μηχανήματος  που έκανε τις παρεμβάσεις, λέγοντας ότι είναι ένας έμπειρος και καλός χειριστής ο οποίος υπάκουσε εντολές των προϊσταμένων του και δεν φέρει καμία ευθύνη αν κινηθούν κάποιες νομικές ή άλλου τύπου διαδικασίες.

Ο κος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αξιών», αξίωσε  από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Παύλο Καλογεράκη να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και ως επείγον, πράγμα που δεν έγινε δεκτό αφού ο Πρόεδρος αντιπρότεινε να συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση και αφού θα έχουν ενημερωθεί οι Σύμβουλοι για την υπόθεση και με νηφαλιότητα να αποφανθούν επί του θέματος.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Δήμαρχος Χίου, κος Σταμάτης Κάρμαντζης λέγοντας ότι «καλλίτερα να περιμένουμε τα πορίσματα των υπηρεσιών και αν είναι κάτι επιλήψιμο να προχωρήσουν οι διαδικασίες που πρέπει.»

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.