Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρευρέθηκε την Κυριακή, 15 Μάη 2022 στην λαϊκή συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας λατομικής ζώνης στο χωριό που άκριτα και ατυχώς επιχείρησε να δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Με δεδομένο ότι για το Κίνημά μας οι Τοπικές κοινότητες αποτελούν πρωταρχικό κύτταρο δημοκρατίας για έναν τόπο, δηλώνουμε ρητά ότι στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων οι οποίοι ομόφωνα εκφράζουν την άρνησή τους στο όλο εγχείρημα.

Παρόμοιες ενέργειες, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς περιβαλλοντολογικές και γεωλογικές μελέτες, που δε λαμβάνουν υπόψη την λαϊκή βούληση, σε ένα χωριό που επί σειρά δεκαετιών είχε υποστεί ήδη την ύπαρξη λατομείου (με σημαντικές συνέπειες για το περιβάλλον του), δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν αντίθετους.

Αναμφίβολα η δημιουργία και δεύτερου λατομείου στο νησί κρίνεται απαραίτητη, αφού όμως προηγηθούν οι κατάλληλες διεργασίες που θα προκρίνουν δύο κομβικές στοχεύσεις:

Α. Τον σεβασμό στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό.

Β. Τον σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τη βούλησή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.