Απάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου προς πρόεδρο και μέλη τους Χαλκειούς

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.

Αξιότιμα  μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκιούς.

Λάβαμε την επιστολή σας για την οποία σας ευχαριστούμε, αφού μας δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας.

Επιτρέψτε μας όμως, να εκφράσουμε την απορία μας  με το ερώτημα που γίνεται από το τοπικό συμβούλιο και αναφέρεται να κάνουμε πρόταση για το πού θα γίνει κλειστό κέντρο, υιοθετώντας πλήρως τον κυβερνητικό σχεδιασμό και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης , αρκεί αυτός να αφορά σε περιοχή πλην Χαλκιούς.

Η πάγια  θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης  ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί κανένα hotspot στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Ήμασταν οι μόνοι, που  στα εγκαίνια της ΒΙΑΛ κινητοποιηθήκαμε, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  έκοβε κορδέλες με χειροκροτητή το ΜΗΤΑΡΑΚΗ και άλλους, ήμασταν μόνοι απέξω  και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και διαμαρτυρόμασταν , όταν οι τοπικοί βουλευτές και τοπικοί άρχοντες έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του.

Σήμερα με βάση τη κατάσταση που διαμορφώνεται με μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, με τη χρησιμοποίηση από τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του , του προσφυγικού ως μέσου για τα γεωπολιτικά του συμφέροντα σε βάρος της χώρας μας, βάζουμε επιτακτικά το ζήτημα να μην υπάρξει στο νησί καμιά δομή, επαναλαμβάνουμε κλειστή ή ανοιχτή, γι αυτό ακριβώς δώσαμε με όλες τις δυνάμεις μας τη μάχη με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, που εισέβαλαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης και του υπουργού της κ. Μηταράκη .

Πρέπει να καταλάβετε ότι  η αποδοχή οποιασδήποτε δομής στο νησί είναι αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και παραδοχή ότι το νησί μας θα γίνει φυλακή της ΕΕ, γι αυτό και απαιτείται η ανυπακοή στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο.

Γι αυτό ακριβώς και προτείνουμε να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί νέα δομή: Ούτε μικρή-ούτε μεγάλη, ούτε ανοιχτή-ούτε κλειστή.

Είναι κοροϊδία από τον ΜΗΤΑΡΑΚΗ και την κυβέρνηση ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ αν θα φτιαχτεί νέα δομή, όπως ήταν κοροϊδία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έχει μόνο 1200 άτομα.

Μόνο η καταγραφή και ταυτοποίηση έχει νόημα και η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί στις χώρες που επιθυμούν.

Τέλος επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι διαφωνούμε ριζικά με το να αποκλείεται η δομή της ΒΙΑΛ, διότι έτσι στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ, των ΜΚΟ,  των σωμάτων ασφαλείας , στοχοποιούνται ως υπαίτιοι της κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες και τα παιδιά τους   και όχι οι πολιτικές που τους εγκλωβίζουν, εγκυμονούν κίνδυνοι για προβοκάτσιες μέσα στο ΚΥΤ και δίνετε το δικαίωμα σε ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να εκμεταλλεύονται τον αγώνα σας.

Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.