Αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση Τόσκα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει σήμερα Σάββατο.
Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι η εκ νέου παραίτηση του κ. Τόσκα είναι “μια κίνηση πολιτικής αξιοπρέπειας” και αυτή την φορά έγινε αποδεκτή.
Σε δήλωση του ο κ. Τόσκας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο του ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.
“Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών”, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Τσίπρας: Ο στρατηγός δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης
“Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα”, γράφει ο κ. Τσίπρας.
ΝΔ: “Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας”
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: “Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα”.
Θεοδωράκης: Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες
Μέσω twitter o Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι “ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι”.
ΚΙΝΑΛ: Η καθυστερημένη αποπομπή Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν
“Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας. Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, για την παραίτηση του Νίκου Τόσκα και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στην ανατολική Αττική και να παραιτηθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.