Απομακρυσμένη λήψη ενδείξεων υδρομετρητών καθώς και ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των ενδείξεων από καταναλωτές προγραμματίζει η ΔΕΥΑΝΧ.

Εντάχθηκε η Πράξη «Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ορθολογικής κοστολόγησης – τιμολόγησης για την παροχή πόσιμου ύδατος» της ΔΕΥΑΝΧ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνει Ανάπτυξη λογισμικού:

  • για την απομακρυσμένη λήψη ενδείξεων υδρομετρητών
  • για τη μεταφορά ενδείξεων στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΥΑΝΧ
  • για την πλατφόρμα καταχώρησης ενδείξεων υδρομέτρων από καταναλωτές
  • για την πρόβλεψη κατανάλωσης πόσιμου ύδατος
  • για την ορθολογική κοστολόγηση του πόσιμου ύδατος
  • για τα σενάρια τιμολογιακής πολιτικής ανά ποσότητα κατανάλωσης πόσιμου ύδατος.

Επίσης θα γίνει τοποθέτηση νέων υδραυλικών υδρομέτρων όπου απαιτηθεί, εκπαίδευση των στελεχών της επιχείρησης στα νέα συστήματα καθώς και δράσεις προβολής και δημοσιότητας των νέων μεθόδων.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 186.500,00 € ενώ ο ΦΠΑ που καλείται να καλυφθεί από την  Συμμετοχή του Φορέα ανέρχεται σε 44.760,00€.

Άλλη μια υπηρεσία που θα κάνει ευκολότερη την ζωή μας, με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Και βέβαια κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε το μεγάλο επενδυτικό σχεδιασμό της ΔΕΥΑΝΧ που ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ και αφορά κυρίως τις παρεμβάσεις στα δίκτυα.

Έτσι, όπως μας δήλωσε ο κος Β.Μυριαγκός, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, η εταιρεία προχωράει στην δημοπράτηση έργου 914.000 Ευρώ για την ένωση των δικτύων ύδρευσης της πόλης της Χίου και του Βροντάδου, στην δημοπράτηση 470.000 Ευρώ για την αντικατάσταση δικτύων  στις γειτονιές, καθώς και στην δημοπράτηση 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την δημιουργία του αποχετευτικού δικτύου του Κάμπου που από την περιοχή Βαρβασίου και προς νότο θα αλλάξει τα δεδομένα.

Όσον αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης της Χίου ο κος Μυριαγκός δήλωσε :  «Ήδη προχωράμε στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ώστε να αποκτήσει ζωή για άλλα τριάντα χρόνια. Θα γίνει η αναβάθμισή του από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο καθαρισμό με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων Ευρώ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων  και έτσι  4000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα θα πηγαίνουν για άρδευση του Κάμπου και των Καμποχώρων. Όσον αφορά το δίκτυο από το φράγμα «Κόρης Γεφύρι» μέχρι τον Κάμπο και τα Καμπόχωρα είναι ήδη έτοιμο και περιμένουμε την ολοκλήρωση  του φράγματος. Φτιάξαμε τελευταία και μια δεξαμενή 500 κ.μ. στην περιοχή Χαλκιάδικα γι΄αυτόν τον σκοπό».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.