Αποστολία (Λίτσα) Λύκου – Υποψήφια βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

 

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, δεν πάνε πολλές μέρες που έθεσα εαυτόν στην διάθεση του Κινήματος για την εκλογική μάχη που επίκειται να λάβει χώρα τον νέο χρόνο που μας έρχεται.

Αναλαμβάνω σήμερα την πρωτοβουλία να σας παραθέσω συντόμως τους λόγους που αποτέλεσαν για μένα κίνητρα ισχυρά ώστε να κατέλθω στην επερχόμενη εκλογική μάχη στο πλευρό του κόμματος που μια ζωή υπηρέτησα και υπηρετώ.

  • Η επί σειρά ετών παρουσία μου στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ απ’ όποιο μετερίζι είχα τη δυνατότητα, όχι μόνο σε εποχές που το κόμμα πρωταγωνιστούσε σε κυβερνητικά μονοπάτια αλλά και στα δύσκολα χρόνια που επακολούθησαν.
  • Η πάντα συνεπής και αξιοπρεπής κοινωνική και επαγγελματική μου δράση.
  • Η έντονη επιθυμία μου να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην νέα προσπάθεια, στο νέο ξεκίνημα που εδώ και ένα χρόνο συντελείται με την εκλογή του νέου προέδρου.
  • Η ακρίβεια, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η κοινωνική αποσταθεροποίηση που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και σφραγίδα αντίστοιχα: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. Μια κυβέρνηση που πιάνοντας το νήμα από τις αποτυχημένες προσπάθειες την δήθεν πρώτης φοράς αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

(2015-2019), έρχεται την τελευταία τριετία να εφαρμόσει τις πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς κανένα  ανθρωποκεντρικό στίγμα, με το βλέμμα στραμμένο μόνο σε άψυχους αριθμούς, πελατειακές σχέσεις και εξυπηρετήσεις «ημετέρων» στα πρότυπα των δεκαετιών του 1950 και 1960.

Προτεραιότητες και δεσμεύσεις μου:

Α) Αγώνας ώστε όλες οι γυναίκες που υπόκεινται βίαιες και απρεπείς συμπεριφορές εντός και εκτός οικογένειας να τύχουν της δέουσας μέριμνας και προσοχής που τους αξίζει, ώστε να καταφέρουμε να

φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι περιορίσαμε δραστικά τέτοια θλιβερά φαινόμενα από την κοινωνία μας.

Β) Αγώνας ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ανάχωμα σε νομοσχέδια

– τερατουργήματα όπως αυτό που πρόσφατα η ΝΔ πέρασε για το Ε.Σ.Υ. Νομοσχέδια που αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και καθιστούν το λεγόμενο κοινωνικό κράτος υπό ομηρεία.

Γ) Αγώνας ώστε να προβάλλουμε το νησί μας, την Χίο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό βάζοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά όσον αφορά τον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα.

Δ) Αγώνας και προσπάθεια να ξαναζωντανέψουμε τα ξεχασμένα χωριά της Χίου, να προσφέρουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους

ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να αναστρέψουμε την θλιβερή πορεία που έχει αρχίσει και διαγράφει ο δαίμονας του δημογραφικού.

Ε) Αγώνας και προσπάθεια για να γίνουν σεβαστά τα δίκαια αιτήματα των ναυτικών μας, συνταξιούχων και μη, καθώς η ναυτοσύνη αποτελεί μαζί με τη μαστίχα την βαριά βιομηχανία και κινητήρια οικονομική δύναμη του νησιού μας.

ΣΤ) Αγώνας ενάντια στις ανίερες συμμαχίες που με προεξάρχοντα τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη,

επεξεργάζονται με περίσσεια επιμονή τη δημιουργία υπερδομών φιλοξενίας μεταναστών στην Χίο ως συνεπείς εντολοδόχοι μιας

Ευρώπης που αρνείται να αντικρίσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Η Χίος άλλωστε δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει το απαράδεκτο αιματοκύλισμα που διεπράχθη το Φλεβάρη του 2020 στο Αίπος.

 

Ζ) Αγώνας ώστε ζητήματα όπως αυτό της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο να επιλύονται άμεσα κι όχι να αρχίσουμε να απαριθμούμε

θύματα εξαιτίας αυτής της αναλγησίας μέχρι κάποιος να φιλοτιμηθεί να δώσει λύση.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, έχει έρθει νομίζω η στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να επιστρέφει και να λαμβάνει την

γνώριμή του θέση: Με τον Λαό, για τον Λαό. Για την

δημοκρατική Χίο και το μέλλον των παιδιών μας. Πάμε μαζί…

 

Με εκτίμηση, Λίτσα Λύκου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.