Αποσύρθηκε το θέμα της δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού από την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χίου. Παρακάτω το Δελτίο Τύπου του “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Η υπόθεση του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Χίου – Οινουσσών – Ψαρών που έχει έρθει εκ νέου ως θέμα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου απαιτεί σοβαρή τεκμηρίωση και συναίνεση.
Ως Χίος Μπροστά εκθέσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προβληματισμό μας τόσο για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της όσο και για την ανάγκη να τεκμηριωθεί η μη ζημιογόνος για τους δημότες λειτουργία της.
Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται να είναι ξεκάθαρος ο προγραμματιζόμενος ρόλος της, να μην ανταγωνίζεται αλλά να συμπληρώνει τις δημοτικές υπηρεσίες και άλλες εταιρίες που συμμετέχει ο Δήμος (πχ ΕΤΑΧ) και κυρίως να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει χωρίς τελικά να επιβαρυνθούν οι δημότες. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν επιτυχημένες αλλά και αποτυχημένες πορείες αναπτυξιακών εταιριών στη Χίο.
Για τους ανωτέρω λόγους ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση αφού εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας , να επιστρέψει εκ νέου στο ΔΣ, για την λήψη τελικής απόφασης. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να υλοποιηθεί πριν ληφθεί η όποια απόφαση στην οικονομική επιτροπή, τόσο για τυπικούς λόγους όπως η υποχρέωση να τηρηθεί η απόφαση, όσο και για λόγους ουσιαστικούς. Είναι προφανές επίσης ότι η βιασύνη της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα, η αθέτηση του όρου του ΔΣ και η διαφαινόμενη προσπάθεια χειραγώγησης του οργανισμού πριν αυτός καν συσταθεί , δεν αποτελεί εχέγγυο για την λειτουργία του προς όφελος των δημοτών.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα από την οικονομική επιτροπή και να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο βαθμό που ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την προοπτική των τριών δήμων μας ,χρειάζεται η προσπάθεια εκτός από το να είναι πλήρως τεκμηριωμένη ,να λάβει τη συναίνεση, εάν είναι δυνατό, όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.