“Αποφυγή του συνωστισμού & μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων” Κοινή δήλωση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

 

Ανακοινώνεται ότι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελής ΒΡΟΥΛΗΣ, εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία σημειώνονται τα εξής:

 

«Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και την σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid – 19  που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

 

  • Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι την 15η Αυγούστου 2021 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
  • Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
  • Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.
  • Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του covid – 19.
  • Παρακαλούμε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε έπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθούν θετικά στην εφαρμογή των μέτρων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.