Από το Ηρωικό Παρελθόν στο ελπιδοφόρο Μέλλον – Ταινία (Βίντεο)

Βίντεο «Η Χίος τιμά του ’21. Από το ηρωικό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον».

Η φιλοδοξία της όλης προσπάθειας ήταν να δημιουργηθεί ένας ύμνος για το ηρωικό μας παρελθόν που θα μας ωθήσει να οραματιστούμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Επετειακών Εκδηλώσεων «Χίος ‘21» κ. Παύλο Καλογεράκη το Ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από το Ηρωικό Παρελθόν στο Ελπιδοφόρο Μέλλον».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι βασικοί συντελεστές του ιστορικού ντοκιμαντέρ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να φωτιστούν τα κομβικά γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της Χίου από το 1821 μέχρι και σήμερα.

Η ταινία μέσα από ένα σύνολο ποιητικών και λυρικών εικόνων περιδιαβαίνει τα 200 χρόνια από τον αγώνα για την Παλιγγενεσία, ατενίζοντας με αυτοπεποίθηση και ελπίδα το παρόν και το μέλλον.

Ειδικότερα, υπεύθυνος για την σκηνοθεσία ήταν ο κ. Σταύρος Σπυράκης που εμπνεόμενος από το δάσκαλό του Δήμο Αβδελιώδη είχε την ευθύνη και το συντονισμό ερασιτεχνών ηθοποιών του νησιού μας.

Επιπροσθέτως, συμμετείχε η Φιλαρμονική Χίου με επικεφαλής την Αρχιμουσικό κ. Ευγενία Βορριά που σε συνεργασία με τη Χορωδία Χίου πλαισίωσαν μουσικά το ντοκιμαντέρ.

Παρούσες ήταν εκ μέρους της Χορωδίας Χίου η Πρόεδρος του καλλιτεχνικού φορέα κ. Θεοδοσία Βουρνού, η Ταμίας κ. Αθηνά Πλακωτάρη και η Αρχιμουσικός κ. Φαίδρα Γιαννέλου, οι οποίες ευχαρίστησαν το Δήμο Χίου, την Οργανωτική Επιτροπή «Χίος ‘21» αλλά και υπόλοιπους συντελεστές για την άριστη συνεργασία.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της εικόνας έγινε από το Νέλο Μέσι που ήταν υπεύθυνος για τη βιντεοσκόπηση και την οπτική αρτίωση του ντοκιμαντέρ.

Τέλος, αναφορά έγινε και στον υπεύθυνο για την ηχητική κάλυψη κ. Σαράντο Κωστίδη, τον οποίο ευχαρίστησαν όλοι για τη συνεισφορά του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.