ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΗΟΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

 

Λοιπόν επαναστάτη του καναπέ, της καρέκλας, της πολυθρόνας, τoυ θερμαινόμενου υποστρώματος (ή όπου τέλος πάντων σ’ αρέσει να αράζεις έντιμε άνθρωπε, Κυρ Παντελή) άκου να σου πω κάτι:

Τη Δευτέρα 11/10 οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σου απεργούν ξανά και θα φάνε νέα δακρυγόνα στη μάπα. Έχεις φάει ποτέ δακρυγόνα στη μάπα; Τη Δευτέρα θα φάνε πάλι ξύλο από εκστασιασμένους Ματατζίδες. Σε έχει δείρει ποτέ Ματατζής; Ή φασίστας, δεν ξέρω. Ε λοιπόν, επειδή οι εκπαιδευτικοί μας και δακρυγόνα και ξύλο θα φάνε από τα όργανα “της τάξης”, καλό θα ήταν να αναρωτηθείς αν θα χορτάσουν απ’ τα προαναφερθέντα, απλώς επειδή βαριούνται πολύ να δουλέψουν.

Επίσης δεν ξέρω αν ξέρεις, ότι οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σου δεν απεργούν επειδή η ζεστή καρέκλα του δημοσίου άρχισε να τρέμει, αλλά επειδή η ζωή ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ σου έχει αρχίσει να δονείται από ανασφάλεια. Η εξυπνάδα με τους Δασκάλους και τους καθηγητές που βαριούνται να δουλέψουν, μούχλιασε.

Η δασκάλα των παιδιών στο κατσικοχώρι σου, έχει δώσει τουλάχιστον 9.000 ευρώ με πόνο, πείνα και στερήσεις για μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και σεμινάρια, για να ξενιτεύεται κάθε χρόνο για 800 ευρώ για 9 μήνες. Λες να βαριέται τόσο να δουλέψει;

Άκου λοιπόν Κυρ Παντελή, κι εσύ Παντέλαινα, γιατί απεργούν οι σιχαμένοι, τεμπέληδες εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα:

1)Αν το σχολείο της γειτονιάς σου συνολικά αξιολογηθεί “κακά” επειδή η κυρά Ματούλα δε συμπαθεί το Μαράκι (στην Ελλάδα ζούμε), το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει οριστικά. Τράβα βρες που θα πας το παιδί σου σχολείο μετά. Να θυμίσω εδώ ότι πολλοί γονείς είτε δε διαθέτουν αμάξι, είτε πιάνουν δουλεία πολύ πριν τις 8 και τέταρτο που χτυπάει το κουδούνι.

2)Ξέρεις ότι αν το παιδί σου αναγκαστικά συνεχίσει να πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, αυτό που χαρακτηρίστηκε “κακό” (αλλά τουλάχιστον δεν έκλεισε) και ο φίλος και παλιός συμμαθητής του ο Γιωργάκης, πήγε σε ένα καλά αξιολογημένο σχολείο, θα αρχίσει να θεωρείται ταξικά και κοινωνικά υποδεέστερο του Γιωργάκη; Κοινωνικές ανισότητες are on fire.

3)To ξέρεις ότι τα “καλά” σχολεία θα σφύζουν από υλικοτεχνικό εξοπλισμό μέσω επιχορηγήσεων, ενώ το δικό σου παιδί μόλις που θα καταφέρνει να φτάνουν βιβλία στα χέρια του;

4)Το ξέρεις ότι η Κεραμέως κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς που αρρωσταίνουν και τεκνοποιούν και αφήνουν κενά στα σχολεία; Εσύ που δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα, ξέρεις καλά τι σημαίνει να θες να κάνεις μωράκι και να φοβάσαι μη χάσεις τη θέση σου.

Well, Κυρ Παντελή, οι εκπαιδευτικοί δε βαριούνται να δουλέψουν τη Δευτέρα, ούτε φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν ανεπαρκείς απ’ την Κυρά Ματούλα. Οι εκπαιδευτικοί σπούδασαν για να φροντίζουν τα παιδιά σου. Και αυτό θα κάνουν και τη Δευτέρα. Σκέψου λίγο την επόμενη φορά που θα τους πεις “κουρέλια δημόσιους υπαλλήλους”.

“Κι εσύ τι έδωσες κυρ-Παντελή;

Πες μας τι έκανες σ’ αυτή τη γη;

Πες μας τι άφησες κληρονομιά

που να εμπνέει τη νέα γενιά;”

 ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΗΟΥ 9-10-2021 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.