Αρνητικός ο Χίου Μάρκος στην κατάργηση των Λατινικών για την είσοδο στα ΑΕΙ

Τη αντίθεσή του για την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία στη Γ΄ Λυκείου για την είσοδο στα ΑΕΙ, εκφράζει μέσω δήλωσής του ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ἡ κατάργηση τοῦ μαθήματος τῶν Λατινικῶν συνιστᾶ ἀκρωτηριασμό τῶν βάσεων τοῦ πολιτισμοῦ μας καί πνευματική ἀφυδάτωση τῶν ἀνθρωπιστικῶν σπουδῶν.
Ο Πωλ Βαλερύ, εκ των κυριοτέρων εκφραστών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είχε αναφέρει ότι ο Ευρωπαικός Πολιτισμός στηρίζεται σε τρία θεμέλια:
τον Γολγοθά, την Ακρόπολη και το Καπιτώλιο, αναφερόμενος στον Χριστιανικό λόγο της Αληθείας και της κατά Χριστόν Αγάπης, την φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων και την νομική σκέψη των Ρωμαίων. Η κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών συνιστά ακρωτηριασμό των βάσεων του πολιτισμού μας και πνευματική αφυδάτωση των ανθρωπιστικών σπουδών, με ανησυχητικές συνέπειες στην διαμόρφωση του ολοκληρωμένου Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.