Ας αναλογιζόμαστε και τις συνέπειες μιας αλλοδαπής στη Βολισσό δομής

Η πρόσφατη ιδέα εγκατάστασης στη Βολισσό δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών, την οποία έσπευσε να υιοθετήσει εκθύμως το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, με το σκεπτικό της αυξήσεως του μαθητικού δυναμικού των εκεί Σχολείων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, όσο καλοπροαίρετη και αν θεωρηθεί, δεν παύει σε καμία περίπτωση να εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και κατά συνέπεια  να δικαιολογεί την ανησυχία που έχει προκληθεί.

Και τούτο διότι μία τέτοια εγκατάσταση νομιμοποιεί στην ουσία τον εποικισμό της νήσου μας με αλλοδαπούς αρχής γενομένης από  την Αμανή, καθ’ ην στιγμή η δεινώς δοκιμαζόμενη επί σειρά ετών χιακή κοινωνία, από το κύμα της ανορθόδοξης εισροής και παραμονής στη νήσο των ποικίλης εθνικότητας και φυλής προσώπων, αγωνίζεται απεγνωσμένα για τη λύτρωση εαυτής.

Τους κινδύνους της προτεινόμενης δομής εύκολα θα τους αντιληφθεί κανείς, αν αναλογιστεί τι θα συμβεί στη χώρα μας, εάν υποτεθεί ότι υλοποιείται στη Βολισσό η σχετική δομή, και το παράδειγμα αυτής το μιμηθούν με το αυτό σκεπτικό και οι λοιπές όχι μόνο στη νήσο μας αλλά και οι ανά την επικράτεια νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές με μειωμένο μαθητικό δυναμικό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, εάν το ζήτημα θεωρηθεί και από τη διάσταση αυτή, η ιδέα δημιουργίας  σχετικής δομής στη Βολισσό, με δεδομένη και την ευαισθησία που διακρίνει τόσο την εισηγήτριά της όσο και την  εκεί κοινωνία,  θα εγκαταλειφθεί.

                                                                                                   Κ.Ε.Φραγκομίχαλος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.