Αυστραλία: Παράταση για ένα μήνα στο lockdown με νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων -177 και ένας ακόμη νεκρός- ανακοινώθηκε σήμερα στο Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα η Πολιτειακή πρωθυπουργός Gladys Berejiklian να ανακοινώσει παράταση του lockdown για έναν ακόμη μήνα και μερική αυστηροποίηση των μέτρων.

Την ίδια ώρα στη γειτονική Βικτώρια και τη Μελβούρνη ο Πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews ανακοίνωσε άρση του πέμπτου lockdown που διήρκησε δύο εβδομάδες λόγω κρουσμάτων που μεταδόθηκαν από φορείς προερχόμενους από τη Νέα Νότιο Ουαλία.

Η Πολιτεία της Βικτώρια παρουσίασε σήμερα μόνο εννέα κρούσματα σε άτομα που ήταν ήδη σε καραντίνα και δεν υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης στην κοινότητα.
Στη Μελβούρνη εφαρμόστηκε πλήρες lockdown από τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «δέλτα» και υπήρξε αποτελεσματική, σε αντίθεση με το Σίδνεϊ όπου εφαρμόστηκε πιο χαλαρά.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Scott Morrison ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, δεχόμενος διαρκή κριτική τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από πολλούς Αυστραλούς στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αντίθετα με το πρώτο κύμα, αρνείται να επαναφέρει τις πληρωμές απευθείας στους πληττόμενους πολίτες.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.