Αύξηση Μεταναστευτικών Ροών|| Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης

Η Ένωση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους με δεδομένη την καθημερινή αύξηση μεταναστευτικών ροών.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή

«Κύριε Υπουργέ,

Η ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών έχει καταστήσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε πυριτιδαποθήκες έτοιμες να εκραγούν. Η συσσώρευση τεράστιου αριθμού αλλοδαπών (σε δομές από καιρό ανεπαρκείς) στη Λέσβο, τη  Χίο και τη Σάμο, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κόπωση των Αστυνομικών που υπηρετούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Αστυνομίας, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι περισσότεροι Αξιωματικοί του Βορείου Αιγαίου εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης (burn-out) και αυτό δε γίνεται να συνεχιστεί. Ο φόρτος της εργασίας αυξάνεται αναλογικά με τις μεταναστευτικές ροές, συνεχιζόμενης βέβαια μιας μακροχρόνιας ομηρίας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Για τους υπηρετούντες στα νησιά μας, καταστρατηγούνται συνεχώς οι διατάξεις για το χρόνο εργασίας των Αστυνομικών, ενώ οι ευθύνες και οι απαιτήσεις είναι δυσανάλογες και ως εκ τούτου δυσβάστακτες.

Η πρωτοφανής απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο αποφάσισε ότι οι προβληματικές και ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου δε χρειάζονται ενίσχυση, δείχνει ότι η ηγεσία μας είτε έχει μειωμένα αντανακλαστικά και δεν αφουγκράζεται τα προφανή, είτε θεωρεί χαμένη υπόθεση τα νησιά, τους κατοίκους τους και τους Αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτά.

Η γιγάντωση των ροών και οι μηδενικές επιστροφές στην Τουρκία εκ των πραγμάτων καταργούν την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας της 18/3/2016 και την υποχρέωση της χώρας μας να κρατάει εγκλωβισμένους τους αλλοδαπούς στο Βόρειο Αιγαίο. Η κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε η μόνη ορθολογική λύση είναι η καταγραφή των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στα νησιά και η άμεση προώθησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα για την συνέχιση των διαδικασιών ασύλου, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου εκφράζουμε την αγωνία των μελών μας και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.