Βίντεο: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού υδροπτερύγου ferry

Η Boundary Layer Technologies, μια startup ναυτιλιακής τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια, κυκλοφόρησε τον πλήρως ηλεκτρικό σχεδιασμό του υδροπτέρυγου ferry στις 27 Οκτωβρίου 2021. Η ELECTRA, με διπλάσια ταχύτητα και εμβέλεια από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά ferry, έχει αυτονομία έως και 100 ναυτικά μίλια και υπηρεσιακή ταχύτητα 40 κόμβους, λόγω της τεχνολογίας υδροπτέρυγων της Boundary Layer Technology και του συστήματος προώθησης με λοβό.

Σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις ορυκτών καυσίμων, η ηλεκτρική πρόωση με μπαταρία της ELECTRA μειώνει σημαντικά τον θόρυβο της καμπίνας έως και 20dB σε σύγκριση με τα συμβατικά ferry. Το σύστημα αλουμινίου του προσφέρει επίσης εξαιρετική θαλάσσια ναυσιπλοία και άνεση.

«Η τεχνολογία Hydrofoil είναι το κλειδί για να καταστεί δυνατή η ηλεκτροκίνηση των επιβατηγών ferry», εξηγεί ο Ed Kearney, Διευθύνων Σύμβουλος της Boundary Layer Technologies.

Οι απαιτήσεις τροφοδοσίας μειώνονται επίσης στο μισό, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα και την εμβέλεια. Αυτό ανοίγει την πόρτα στην ηλεκτροδότηση των περισσότερων δρομολογίων με ferry boat σε όλο τον κόσμο».

Το ferry boat ELECTRA προσφέρει μειώσεις OPEX έως και 35% σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις γρήγορης καύσης ορυκτών καυσίμων, καθώς και βοηθά τους φορείς εκμετάλλευσης να αποφύγουν τις μελλοντικές αβεβαιότητες κόστους των φόρων άνθρακα και των συστημάτων εμπορίας εκπομπών που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι το Electra είναι μια συναρπαστική εξέλιξη της τεχνολογίας των πορθμείων και υπόσχεται την απαλλαγή από τις ανθρακούχες λειτουργίες και την προσθήκη στην εμπειρία του πελάτη», λέει ο Patrick Murphy, Πρόεδρος της Blue & Gold Fleet, ο οποίος είναι ο συμβασιούχος χειριστής των 15 ταχύπλοων πλοίων του Σαν Φρανσίσκο.

Η Boundary Layer Technologies έχει ήδη αναπτύξει τα υδροπτέρυγα και τα συστήματα ελέγχου που απαιτούνται για το ELECTRA και σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τα πρώτα πλοία έως το 1ο τρίμηνο του 2024 σε περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σκανδιναβία και η Μεσόγειος.

Πηγή: e-nautilia.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.