Βανδάλισαν ξανά εκκλησία στη Χίο – «Ξήλωσαν» την πόρτα και έκαψαν την Αγία Τράπεζα

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε για μια ακόμα φορά το Σαββατοκύριακο, εκκλησία στην περιοχή του Χαλκειούς και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λειαπυργούσενας. Με μανία, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, έκαψαν την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας, ενώ δε δίστασαν να ξηλώσουν ολόκληρη την πόρτα για να εισέλθουν στον Ναό, από τον οποίο δεν αφαίρεσαν τίποτε, παρά μόνο τοποθέτησαν το καντήλι πάνω στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Έκαψαν ακόμη και το κάλυμμα της Αγίας Πρόθεσης, όπου γίνεται η προετοιμασία από τον ιερέα για την Θεία Ευχαριστία.  Ανεπίτρεπτες εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς που ήρθαν αντιμέτωποι με την πρωτοφανή βαρβαρότητα και σπίλωση του ιερού χώρου. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όπου εκκλησία στην περιοχή του Χαλκειούς καίγεται από αγνώστους. Φυσικά, το τελευταίο αυτό περιστατικό, προκαλεί εντονότερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναρωτιούνται ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.