Βασιλικός Γάμος στην Αθήνα.

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Ο γάμος του Φιλίππου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας με την Ελβετίδα Νίνα Φλόρ μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για αρκετές ημέρες.

Ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου Φίλιππος στέλεχος εταιρίας στην Νέα Υόρκη και η Νίνα Φλόρ κόρη του  βαθύπλουτου Ελβετού  Τόμας Φλόρ είχαν δώσει το ωραιότερο ραντεβού της ζωής τους το Σάββατο 23/10 στην Μητρόπολη Αθηνών. Στην Μητρόπολη όπου το 1964, πριν δηλαδή 57 χρόνια, είχε τελεστεί κι ο γάμος του Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία.

Λαμπερή τελετή, ο πιο λαμπρός γάμος των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα με την τέλεση του μυστηρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και παρουσίες από βασιλικούς οίκους , εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Οι τουαλέτες , τα διαμάντια και τα παπιγιόν στο φόρτε τους…

Στη λίστα με τους καλεσμένους ήταν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας (πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφή της Άννας Μαρίας), της Ισπανίας (βασίλισσα Σοφία με την αδελφή της Ειρήνη, θείες του γαμπρού κι αδελφές του Κωνσταντίνου και πριγκίπισσα Έλενα, ξαδέλφη του Φιλίππου), της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και του Ανόβερο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του απλού κόσμου για αυτό  τον γάμο εξ ου και η  έντονη προβολή του από τα ΜΜΕ.

Ο λαμπρός γάμος προβλήθηκε εξ ίσου έντονα κι από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Μια δυναμική εμφάνιση μιας παλιάς οικογένειας και παλιάς για την Ελλάδα ιστορίας , αυτής της βασιλείας.

Γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιτυχία των τριήμερων για το γεγονός εκδηλώσεων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ομορφιά του νεαρού ζευγαριού αλλά και το πόσο ενωμένη είναι η τέως βασιλική οικογένεια. Παύλος, Νικόλαος, Αλεξία, Θεοδώρα -τα 4 αδέλφια του γαμπρού Φιλίππου-, ήρθαν από διάφορα μέρη του κόσμου να παραστούν στον γάμο. Τα 2 κορίτσια της Αλεξίας παράνυμφοι, αδέλφια κι ανίψια του γαμπρού οι κουμπάροι.

Σε έναν παλιότερο γάμο αυτόν της Αλεξίας στο Λονδίνο πριν χρόνια ο αείμνηστος ηθοποιός μας Θύμιος Καρακατσάνης όταν του είχαν ζητήσει να σχολιάσει το γεγονός που είχε προβληθεί από την τηλεόραση,είχε απαντήσει ότι <ο τέως ξέρει να παντρεύει τα παιδιά του και μπράβο του>.

Ο Παύλος ο μεγαλύτερος γιος του Κωνσταντίνου είναι παντρεμένος με την βαθύπλουτη Μαρί Σαντάλ κόρη μεγιστάνα , ιδιοκτήτρια σειράς καταστημάτων παιδικής ένδυσης σε όλο τον κόσμο και σχεδιάστρια παιδικών ρούχων.

Του Νικόλαου -δεύτερου γιου του Κωνσταντίνου που είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην Αθήνα-, η σύζυγος  του Τατιάνα είναι αρκετά εύπορη και αριστοκρατικής καταγωγής. Και, τώρα ο Φίλιππος το τρίτο και μικρότερο σε ηλικία  αγόρι του Κωνσταντίνου παντρεύτηκε μία δισεκατομμυριούχο, την  κόρη του Τόμας Φλόρ , ιδιοκτήτη εταιρίας liar jet , μία από τις πλουσιότερες  και περιζήτητες νύφες της Ευρώπης.

Επομένως να συμπληρώσουμε στην άποψη του ηθοποιού μας ότι και οι γιοί του Κωνσταντίνου έχουν ταλέντο στο να επιλέγουν βαθύπλουτες νύφες.

Και ζήσανε αυτοί καλά…

Ευτυχία στη ζωή τους.

Φωτογραφία άρθρου: διαδίκτυο.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.