ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μετά από όλα όσα ακούστηκαν στη λαϊκή συνέλευση της Βέσσας και το σχολιασμό από τα τοπικά Μ.Μ.Ε, σας στέλνω τις παρατηρήσεις της τεχνικής υπηρεσίας, όπου αποτυπώνεται με αδιαμφισβήτητα στοιχεία η σημερινή κατάσταση. Να αποσαφηνίσω πως κάθε αρμόδιος καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος δεν αποφασίζει, αλλά εισηγείται προς το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τη λήψη της πολιτικής απόφασης και αυτή η απόφαση κατακυρώνεται η

ή όχι από το ανώτατο όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπόψιν πως υφίσταται ήδη απόφαση 393/2019 για αποδοχή ένταξης και οι 503/19 για την υπογραφή συμβάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτές οι αποφάσεις αλλάζουν μόνο με νέες αποφάσεις που καθιστούν τις προηγούμενες άκυρες, επομένως συζητάμε για προβληματισμούς και όχι απόφαση του Αντιδημάρχου.

Επί της ουσίας τώρα για να αντιληφθούμε όλοι αν πρέπει ή όχι να υλοποιηθούν οι ήδη ληφθείσες αποφάσεις.

Καμία από τις κυριότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία του εν λόγω βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα δεν υφίσταται.

  1. ΦΕΚ ίδρυσης με ότι αυτό συνεπάγεται (χώροι- χωρητικότητα -οικονομοτεχνική για διασφάλιση λειτουργικών δαπανών κλπ
  2. μελέτη για το κτηριακό
  3. χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου (60.000 ευρώ από leader δεν φτάνουν)

Ο προβληματισμός. Το κτίριο στη Βέσσα (Δημοτικό σχολείο) δεν μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από 15 – 20 παιδιά, όπως είναι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή τα αιτήματα για τη δημοτική ενότητα Μαστιχοχωρίων είναι για τη φιλοξενία 24 παιδιών. Μέχρι την υλοποίηση του έργου ίσως να είναι περισσότερα. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα έργο που εκ των προτέρων δεν μας καλύπτει τον στόχο υλοποίησης του; Είπαν και αιρετό!!!! στην λαϊκή συνέλευση να κάνουμε αυτόν της Βέσσας και να φτιάξουμε και έναν δεύτερο αλλού σε άλλο τοπικό διαμέρισμα, στο όνομα δήθεν της αποκέντρωσης.

Ξεκάθαρα δηλώνω, πως όσο έχω την ευθύνη της εισήγησης θα είμαι αρνητικός με αυτές τις προϋποθέσεις γνωρίζοντας πως αυτό δεν αρέσει στους πολίτες, αλλά αυτιά δεν χαϊδεύω.

Στη λαϊκή συνέλευση, οι ανέξοδες και ανέφικτες προτάσεις πήραν χειροκροτήματα και αυτός που είπε την Αλήθεια πήρε ύβρεις και χλευασμό. Ας γνωρίζουν πως για μένα προσωπικά, το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αξία έχει η φωνή και το χειροκρότημα της συνείδησής μας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βρεφονηπιακό σταθμό στη δημοτική ενότητα Μαστιχοχωρίων δυναμικότητας 35 – 40 παιδιά. Αν αυτή τη δυνατότητα μας την παράσχει η τοπική κοινότητα Βέσσας , θα γίνει Εκεί.

Ένας βρεφονηπιακός σταθμός με αυτή τη δυναμικότητα θα μας καλύψει τις ανάγκες για την επόμενη 5ετία ,8ετία. Αν μετά από 8 χρόνια χρειαστεί να δημιουργήσουμε και ένα δεύτερο βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή, τότε θα είμαστε ευτυχείς γιατί θα έχουμε πετύχει την ουσιαστική αποκέντρωση, που  σημαίνει όχι μόνο παραμένουν οι νέοι στην περιοχή, αλλά έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν και εκείνοι που έχουν φύγει.

 

Γιάννης Ξενάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.