Γεμίζουν ξανά οι ελληνικές θάλασσες με Μωβ Μέδουσες – Καθαρό το Βόρειο Αιγαίο

 

 

 

Μπορεί ακόμα το καλοκαίρι να μην έχει έρθει και οι θερμοκρασίες να μην έχουν αυξηθεί για να επιστρέψουμε στις θάλασσες, όμως έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους επισκέψεις στις ελληνικές θάλασσες οι «πειρατές» των θαλασσών, γεγονός που προμηνύει ένα ακόμα καλοκαίρι που θα παραμείνουν στα ελληνικά νερά.

Σύμφωνα με το JellyReport, αν και είναι νωρίς και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν έχει αρχίσει ο κόσμος να πηγαίνει για μπάνια, έχουμε ήδη τις πρώτες καταγραφές των μωβ μεδουσών για το 2023, όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, για το 2023 αναμένεται το Βόρειο Αιγαίο να είναι καθαρό, με μερικές μεμονωμένες εμφανίσεις των μωβ μεδουσών. Για τις Κυκλάδες μπορεί να έχουμε κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις, ενώ για την Κρήτη ίσως στη Δυτική πλευρά να δούμε περισσότερες, όπως και στη Νότια Πελοπόννησο. Για το Ιόνιο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η κατάσταση θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με το 2022.

Βέβαια, σύμφωνα με το πρόσφατο JellyReport, όλα πάντα εξαρτώνται από τον καιρό και τα θαλάσσια ρεύματα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.