Γιάννης Ξενάκης: «Η Αρχαιολογία να ρίξει νερό στο κρασί της για να προχωρήσει το έργο»

 

«Να ρίξει νερό στο κρασί της για να προχωρήσει το αντιπλημμυρικό έργο της πόλης», απαντά ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση , μετά τις δηλώσεις της τελευταίας για την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσει ο δήμος στο έργο. Ο κ. Ξενάκης μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1»,  μίλησε για πρώτη φορά μετά τις δηλώσεις της κας Βάσση υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με την κα Βάσση και με την αρχαιολογία. « Η αρχαιολογία κάνει τη δουλειά της και εμείς τη δική μας.  Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το αρχαιολογικό συμβούλιο για να δώσει την εντολή να ερευνηθούν να αρχαιολογικά ευρήματα. Μετά θα πάει εκεί η αρχαιολογία με 2-3 εργάτες και για πάνω από δέκα ημέρες θα ελέγχουν και θα ερευνούν τις πέτρες. Εμείς τους προτείναμε να μεταφέρουμε τις πέτρες μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες με τη δική τους πάντα παρουσία σε άλλο χώρο για να κάνουν την έρευνα τους και δεν το δέχονται. Έτσι θα περιμένουμε πάλι 10 ημέρες για να τελειώσουν», σημείωσε ο κ. Ξενάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να υποδείξει στην Αρχαιολογία τι θα κάνει αν και η Αρχαιολογία κάνει υποδείξεις στον δήμο. « Πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί της για να προχωρήσει το έργο». Παράλληλα ο αντιδήμαρχος είπε ότι κατανοεί το δίκιο των καταστηματαρχών αλλά δεν γίνεται να υλοποιηθεί το έργο δίχως να υπάρξει όχληση. «Οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Όμως το έργο δεν μπορεί να γίνει μαγικά. 13 μήνες είναι που έχει ξεκινήσει, με διαλείμματα τριών μηνών για να μειωθεί η όχληση στην αγορά. Δεν είναι όμως 13 μήνες κλειστή Ψυχάρη», κατέληξε.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 14 μηνών για το έργο του Δημοτικού Κήπου

 

Εντός ολίγων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον Δημοτικό Κήπο της Χίου και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 14 μήνες,   σύμφωνα με δηλώσεις  του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη στην εκπομπή του «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» του Κώστα Κυδώνη. Μάλιστα ο κ. Ξενάκης προανήγγειλε ότι η καινούργια παιδική χαρά που ξηλώθηκε από τον δημοτικό κήπο θα τοποθετηθεί στα Γιαλούρικα. «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη που θα έρθει η εταιρεία από την Αθήνα. Προς το παρόν έχει ξηλωθεί η παιδική χαρά και έχει μεταφερθεί στην αποθήκη του δήμου για να τοποθετηθεί στην περιοχή των Γιαλούρικων που δεν έχουν παιδική χαρά πολλά χρόνια», είπε ο αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι όλα τα υπάρχοντα κτίρια που βρίσκονται εντός του κήπου θα γκρεμιστούν, πλην της καφετέριας που θα ανακατασκευαστεί. «Ο κήπος θα γίνει πρανές, στο ύψος του πεζοδρομίου και  θα υπήρχαν  7-8 ειδικά σημεία εισόδου για τον κήπο. Θα αφαιρεθούν τα παλιά δέντρα θα φυτευτούν νέα. Θα γκρεμιστούν όλα τα κτίρια που είναι μέσα στον κήπο, θα ανακατασκευαστεί η καφετέρια,  θα υπάρχει σιντριβάνι, παιδική χαρά, θερινός κινηματογράφος,  χώροι για περιβαλλοντικές δράσεις , όργανα γυμναστικής, νέες τουαλέτες.  Ο κήπος θα αλλάξει όψη», κατέληξε ο κ. Ξενάκης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.