ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΛΛΗΣ Του Παύλου Καλογεράκη

Θλίψη πολλή και όχι μόνο στον εκπαιδευτικό κόσμο, προκαλεί η αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι του συναδέλφου μαθηματικού Γιάννη Ράλλη. Απρόσμενα, ξαφνικά, δραματικά. Λίγο πριν να αποχαιρετίσει – καθώς ο ίδιος έλεγε- την ενεργό εκπαιδευτική δράση του. Αγάπησε και υπηρέτησε τα Μαθηματικά με πάθος. Αυτός ήταν ο λόγος που άφησε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο για να εντρυφήσει σ΄αυτά που ένοιωθε ότι του μιλούν στην ψυχή. Και έζησε την ουσία των μαθηματικών, θεωρία και διδακτική πράξη, σε όλη τους την έκταση. Με βασική του αρχή τη συνεχή αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της παρουσίασης μαθηματικών εννοιών, ως λάτρης της θεωρητικής προσέγγισης, αναδείκνυε  μαθηματικές εφαρμογές, για να φανεί η αξία και η χρήση των Μαθηματικών.

Εξαίρετο ήθος: Απλός, προσηνής, ειλικρινής, καταδεκτικός,  συνετός, φιλικός, πάντα πρόθυμος για συνεργασία και προσφορά, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.  Ανέδειξε το έργο του Παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ως πρόεδρος και στήριξε πολύπλευρα την εκπαίδευση του Νησιού μας από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Υπηρέτησε ως διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο Χίου και διετέλεσε κατά τα τελευταία έτη του σχολικός σύμβουλος,  πάντα με στόχο την αναζήτηση της βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υπέρμαχος της απόδειξης σε κάθε θέμα και θερμός πραγματιστής δεν μπορούσε παρά να υποστηρίζει με πάθος την ανάγκη θεσμοθέτησης της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχομαι η πηγαία συναδελφική μας αγάπη προς τον Γιάννη να απαλύνει τον πόνο της ψυχής τους. Να είναι η μνήμη του αιώνια!

Καλό σου ταξίδι Γιάννη!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.