Γιατί Αρχιεπίσκοπε Αμερικής Ελπιδοφόρε αλείφεις με βούτυρο το ψωμί του Σουλτάνου…μήπως ετοιμάζεσαι να γίνεις Οικουμενικός Πατριάρχης;

 

——————————————————————-
Ενώ καθημερινά έχουμε στο Αιγαίο και την θάλασσα της Κρήτης αλλεπάλληλες προκλήσεις από θάλασσα και αέρα με πολεμικά και αεροπλάνα και μάλιστα οι Τούρκοι ψαράδες να παραβιάζουν και να κλέβουν ακόμη και τα δίκτυα των Ελλήνων ψαράδων με την βοήθεια πολεμικών του λιμενικού της Τουρκίας εν τούτοις εσείς παρευρεθήκατε στα εγκαίνια του Ουρανοξύστη του σπιτιού της Τουρκίας απέναντι από τον ΟΗΕ και μάλιστα όλοι μαζί κόψατε την κορδέλα!
Ενώ άλλες Εβραιοαμερικανικές οργανώσεις απέρριψαν την πρόσκληση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και δεν παρευρέθηκαν λόγω της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς του Σουλτάνου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων!
Αν και πριν λίγες μέρες βρεθήκατε στην Χίο με εκδηλώσεις και παράτες και τραπεζώματα από αρχές, γλύπτες και οσφυοκάπτες για αυτοπροβολή και ίσως σάς ενημέρωσαν για τις επιθετικές ενέργειες τόσο από πολεμικά της Τουρκίας όσο και από Τούρκους ψαράδες εν τούτοις εσείς σήμερα με την παρουσία σας στα εγκαίνια του Ουρανοξύστη το λεγόμενο ” το σπίτι της Τουρκίας 171 ορόφων ” και μάλιστα κόβοντας και όλοι μαζί παρέα την κορδέλα (Σουλτάνος, Ελπιδοφόρος, Γκουντέρες και ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος) δώσατε σανίδα σωτηρίας και άλλοθι στις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες τόσο του Σουλτάνου όσο και όλων των εξαφτέρυγων μεμέτιδων που έχει για υπουργούς και από το πρωί μέχρι το βράδυ απαιτούν το Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά μας και μάλιστα απαιτούν την αποστρατικοποίηση από την λεγόμενη γι’ αυτούς γαλάζια πατρίδα τους!
Δεν ξέρω ούτε είμαι βέβαιος ότι έχετε Τουρκική υπηκοότητα και έχετε άμεσες βλέψεις για τον θρόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη γιαυτό ξερογλείφεστε και προσκυνάτε τον Σουλτάν Μεμέτη και μάλιστα την συγκεκριμένη περίοδο που η διεθνής κοινότητα με τις ενέργειες της έχει στριμώξει τον Σουλτάνο για να επανέλθει στην νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών εσείς τον ευλογείτε καθώς και την γενειάδα σας!
Ως Έλληνας και Ακρίτας πολίτης λυπάμαι και ντρέπομαι για λογαριασμό σας!
Δεν ξέρω ποιανού την ευλογία θα πάρετε της Χριστιανοσύνης ή του Μωάμεθ;
Πάντως με την σημερινή ενέργεια σας προσβάλλεται ο Ελληνισμός απανταχού γης και περισσότερο της Αμερικής!
Καλά ξεμπερδέματα και καλή φώτιση από τον Αλλάχ!
Είμαι τρομερά θυμωμένος και αγανακτισμένος με την κοπή της κορδέλας στο Σπίτι της Τουρκίας στην Αμερική παρέα με τον Σουλτάνο!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης!
Χίος 21 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Διαβάστε την επιστολή που ακολουθεί από τον Νικ. Σταματάκη στην Αμερική που δημοσιεύθηκε χθες για να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες τον ρόλο των Τούρκων υπηκόων Αρχιερέων Πατριαρχών και Δεσποτάδων…δουλεύουν υπέρ του Τουρκικού Κράτους!
——————————————————————-

Γράφει ο Νικ. Σταματάκης στην Αμερική!

—————————————————————–
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις και παραβρέθηκε στην εκδήλωση στον ΟΗΕ όπου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν άνοιξε ένα τουρκικό πολιτιστικό κέντρο….Μία ακόμη απογοήτευση για την κοινότητα μας…
Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν επίμονες φήμες στους διπλωματικούς κύκλους ότι οΑρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από ένα Τουρκικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη. Η τελετή πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Το Ελινισκόπ έχει τονίσει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έχει δηλωθεί ακατάλληλα ως ο κύριος “λόμπι” της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας – και ολόκληρη η GOARCH έχουν βρεθεί όμηροι από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Όταν, πριν από δύο χρόνια, ο κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ, ο νέος Μητροπολίτης του Σικάγου, ενθρονίστηκε, δέχθηκε τον Τούρκο Πρόξενο στην πόλη την επόμενη της ενθρόνισης του.
Μια παρόμοια επίσκεψη δέχθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πέρυσι. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και των ιεραρχών του GOARCH, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Τούρκοι πολίτες….
Σημειώνουμε επίσης ότι όταν η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (η οποία φημολογήθηκε αρχικά ότι ακυρώθηκε καθώς κανένας από τους κύριους λόγους για την άφιξή του στην Αμερική δεν το δικαιολογούσε) αποκαταστάθηκε πρόσφατα με τη σημείωση ότι (Το πρόγραμμα του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί),Ένα μέρος του χρονοδιαγράματος που έχει οριστικοποιηθεί είναι η συνάντηση του με τον Τούρκο πρέσβη στη DC,Murat Turcan, ακριβώς πριν από την επίσκεψη του στον πρόεδρο Μπάιντεν.
Αρχικά, υπήρχαν φήμες ότι ο κ. Τούρκαν επέμενε να είναι παρών στη συνάντηση του Λευκού Οίκου. Ελπίζουμε ότι αυτές οι φήμες θα αποδειχθούν ακριβώς αυτές- φήμες.
Δεδομένων όμως των προηγούμενων χρόνων όταν ” αποδόθηκαν σεβασμοί ” στους Τούρκους αξιωματούχους, υπάρχει αρκετός λόγος ανησυχίας.
Σεβασμιώτατε, θα εκτιμούσαμε πραγματικά μια εξήγηση.
Σας παρακαλώ, όμως μην μας τροφοδοτείτε τη Φαναριώτικη ανοησία ότι ” το Πατριαρχείο θα χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας “.
Η κοινότητα γνωρίζει καλά ότι μία από αυτές τις δύο χώρες είναι η επιτιθέμενη και έχει δημοσιεύσει αξιώσεις για τα δικαιώματα κυριαρχίας της άλλης.
Η παρουσία σας δίπλα στον Ερντογάν θα μας υπενθυμίσει σε όλους ότι υπονομεύετε μια από τις πιο βασικές λειτουργίες της οργάνωσης της κοινότητας μας, δηλαδή την υποστήριξη της Ελλάδας.
Δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να σας βλέπουν δίπλα στον Ερντογάν, ειδικά επειδή έγινε σαφές χθες ότι όλες οι μεγάλες Εβραιοαμερικανικές οργανώσεις απέρριψαν την πρόσκληση του.
Ακόμα και το γεγονός ότι πρέπει να σας ζητήσουμε να μην το αποδεχτείτε, το γεγονός ότι πρέπει να γράψουμε αυτές τις γραμμές (αδιανόητο κάτω από οποιονδήποτε προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο) με αρρωσταίνει….

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.