Γιατί δεν πρέπει να δίνετε τους κωδικούς taxisnet στον λογιστή σας, ποια η σωστή διαδικασία

Εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτα πρόσωπα παρέχουν οι κωδικοί taxisnet, και συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία που αφορούν φορολογικές δηλώσεις αλλά και πρόσβαση σε υπηρεσίες του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από επιτήδειους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που για τη διευκόλυνσή τους οι πολίτες προτιμούν να δίνουν τους κωδικούς taxisnet σε τρίτα πρόσωπα – π.χ στους λογιστές τους – για την διεκπεραίωση διάφορων αναγκών τους που αφορούν την εφορία αλλά και λοιπές υποχρεώσεις.

Ποια είναι όμως η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες προκειμένου να διασφαλίσουν τον βαθμό ασφαλείας των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet;

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν οι φορολογούμενοι έχουν την επιλογή να κάνουν εξουσιοδότηση προκειμένου το τρίτο πρόσωπο (λογιστής ή οποιοδήποτε άλλος) να υποβάλλει τη δήλωση με τους δικούς του κωδικούς.

Πιο συγκεκριμένα για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού.

Το εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιεί τα δικά του διαπιστευτήρια (και όχι του πολίτη) για να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής «Εξουσιοδοτήσεις»,  όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να προβεί σε ενέργειες στο Taxis για λογαριασμό του χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.