ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την τελευταία περίοδο, στο γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη έχουν απευθυνθεί πολίτες και αιρετοί της Χίου, οι οποίοι καταθέτουν τη δυσφορία τους, αναφορικά με τις υπερβολικά αυξημένες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές της νήσου Χίου.

Ενδεικτικό της περιγραφόμενης κατάστασης είναι το γεγονός ότι, π.χ. στην Κοινότητα Πυργίου η τιμή ζωής είναι 1.100 Ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή όσο και η αμιγώς αστική περιοχή της Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου (!!!), καθώς και στον Εμπορειό (επίνειο του Πυργίου), είναι 1.200 Ευρώ ανά τ.μ., δηλαδή μόλις 50 Ευρώ λιγότερο από την περιοχή του κεντρικού λιμένος-Προκυμαίας της πόλεως Χίου (!!!).

Είναι ηλίου φαιεινότερον ότι, κάτι δεν πάει καλά…!

Παρά το γεγονός ότι, δεν υπάρχει εκ του γραφείου μας άμεση αρμοδιότητα επί του θέματος, ουδείς δημόσιος φορέας, αιρετός ή λειτουργός μπορεί να κωφεύσει στα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Εκ μέρους των διαμαρτυρομένων συμπολιτών μας, προτρέπουμε, παρακαλούμε και ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού, το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε εμπλεκόμενο φορέα (που σχετίζεται με το εν λόγω θέμα) να παρέμβουν, δίδοντας την ανάλογη δημοσιότητα, ώστε να υπάρξει λογικός αναπροσδιορισμός, προς ωφέλεια των πολιτών.

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Περιφ. Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης Βορ. Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.