Γράμμα στον Αλέκο Φλαμπουράρη από τον μπάρμπα Ανέστη

 

Αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος

 

Σύντροφε Αλέκο σε χαιρετώ,

Τούτο το γράμμα είναι λιγάκι παράξενο και διαφορετικό. Δε θυμίζει προηγούμενα. Το γιατί, θα το καταλάβεις αφού το διαβάσεις ως το τέλος. Προ ημερών, την ώρα του απογευματινού καφέ, στο ξεκάρφωτο, μου λε η γυναίκα μου.

–  Ανέστη,ήντα έχεις; Μέρες τώρα σε βλέπω κακόκεφο και σκεφτικό. Συμβαίνει τίποτις που σε στενοχωρά κι εγώ δεν το ξέρω;

–  Γυναίκα, της απαντώ, έχω κι εγώ τις δικές μου σκοτούρες. Αν θες να ξέρεις σκέβομαι ότι θα φύγω από τη ζωή και δεν θα προλάβω να ξαναδώ Πρωθυπουργό τον σύντροφό μου, τον Αλέξη.Έτσι που εμπλέξαμενε με τον παμπόνηρο τον Μητσοτάκη, ένας Θεός ξέρει πότε θα ξαναδούμενε εξουσία.

΄Ακου τώρα σύντροφε την απάντησή της και δώκε βάση στα λόγια της:

–  Ο Θεός Ανέστη μου, ξέρει πόσα χρόνια θάναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Και όπως βλέπεις δυό χρόνια τώρα, ο Θεός κάμνει ό,τι μπορεί για να δυσκολέψει τη ζωή του Μητσοτάκη. Μόνο τις δέκα πληγές του Φαραώ δεν τούχει στελμένες ως τώρα. Πρόσφυγες στον Έβρο, κρίση με την Τουρκία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, κορωνοϊός με καραντίνες, φωτιές και τώρα καπάκι στα ύψη το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα διάφορα προϊόντα.

Παρά τα τόσα κακά, οι δημοσκοπήσεις δείχτουνε να χάνει μονάχα τρεις μονάδες. Ενώ εσείς αντρούλη μου έχετενε κολλήσει στο 24 τοις εκατό.

Πριν συνεχίσει τη ρητορία της, την αποπήρα και,θυμωμένα, της απάντησα ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καπαρωμένο το 31% που επήρενε το 2019.

΄Ηρεμα-ήρεμα, σα νάχει σπουδάσει δικηγόρος, γυρίζει και μου λε:

–  Άντε Ανέστη μου και έχετενε στο τσεπάκι το 31%. Ο Κυριάκος όμως, παρά τη χασούρα και τη φθορά του, από το 39% του 2019, βρίσκεται τώρα στο 36%. Αν αυτό δεν αλλάξει μέχρι τις εκλογές, πάλι πρώτος θάναι εκτός και αν…

–  Τί θες να πεις με το εκτός και αν, τη ρώτησα βιαστικά κι απορημένος.

–  Θέλω να πω, εκτός και αν σας λυπηθεί ο Θεός εσάς και τον σύντροφό σας τον Αλέξη και κάμει το θαύμα του με εσωτερική φαγωμάρα στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που έχει ξαναγίνει πριν από χρόνια. Όμως, ευτό αντρούλη μου θυμίζει την παροιμία που λε “ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται”.

Αντί λοιπόν να παρακαλείτενε ή να περιμένετενε ένα τέτοιο θαύμα, θάναι πιο καλό να σκεφτείτενε πιο έξυπνα και ανάλογα να πράξετενε.

–  Δηλαδή, της λέω, έχεις κάτι έξυπνο στο μυαλό σου που οι δικοί μου δεν τόχουνε σκεφτεί;

–  Ανέστη, μου απαντά,θέλω να μου πεις με το χέρι στην καρδιά, ανάμεσα στην Φώφη και τον Λοβέρδο, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, τί διαλέγετενε και τί υποστηρίζετενε;

–  Τη Φώφη της απαντώ αμέσως. Θέ και ρώτημα; Με τη Φώφη θα τα βρούμενε. Εκατό φορές καλύτερη από τον κεντροδεξιό Λοβέρδο που θα τα κάμει πλακάκια με τον Κυριάκο. Η Φώφη μας συμφέρει και θα τη στηρίξομενε.

–  Τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει να εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ όπως το λένε τώρα, ο Λοβέρδος. Αν δεν το καταλαβαίνεις, να σου το εξηγήσω Ανέστη.

Άκου σύντροφε το σκεφτικό της όπως μου το είπενε:

Αν βγει ο Λοβέρδος, οι οπαδοί της Φώφης που δεν τον χωνεύουνε, στις επόμενες εκλογές μάλλον θα ψηφίσουνε ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ένα το κρατούμενο.

Ο Λοβέρδος, σαν κεντροδεξιός που είναι, θα προσπαθήσει να πάρει πίσω Πασόκους που το 2019 εψηφίσανε τον Κυριάκο. Δεύτερο λοιπόν το κρατούμενο. Έτσι, από τη μια θα ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με οπαδούς της Φώφης κι από την άλλη, θα φύγουνε Πασοκτζήδες από τη  Νέα Δημοκρατία. Πάρε το τώρα ανάποδα Ανέστη, μου λε το στεφάνι μου. Αν βγει η Φώφη, οι οπαδοί του Λοβέρδου θα πάρουνε κατά τα μάτια τους, μιάς και από τώρα αλοιθωρίζουνε προς Κυριάκο. Έτσι, εκείνος θάχει κέρδος και ο ΣΥΡΙΖΑ ζημιά.

΄Αρα, κατά που συμπεραίνει η γυναίκα μου, εμάς μας συμφέρει η εκλογή του Λοβέρδου και όχι της Φώφης. Αλέκο καλέ μου σύντροφε, όλα τούτα που μου αράδιασενε η γυναίκα μου, θέλω να τα πεις στον Αλέξη και στους συμβουλάτορές του που τελευταία βγαίνουνε και λένε καλά λόγια για τη Φώφη. Είναι σα να λένε σε συντρόφους μας να πάνε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουνε τη Φώφη. Μήπως όμως έτσι θα βγάλομενε τα μάτια μας με τα δικά μας χέρια;

Τί να σου πω Αλέκο μου. Η γυναίκα μου μούβαλενε βούρλο με  τα λεγόμενά της και μου προκάλεσενε νέες σκοτούρες. Ήντα ήθελα εγώ να της ανοίξω συζήτηση.

Σε παρακαλώ, θα περιμένω απάντησή σου για να βγω από την αγωνία.

Εδώ σε αφήνω για σήμερα. Χαιρετισμούς σε όλους τους δικούς μας.

Σε χαιρετώ συντροφικά, ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.