Γ. Πλακιωτάκης στη Βουλή: Ο κ. Τσίπρας βιάζεται να χάσει τις εκλογές – Οι πολίτες διαθέτουν μνήμη και κρίση

 

«O Αλέξης Τσίπρας βιάζεται να χάσει τις εκλογές», τόνισε  στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια ομιλίας στη Βουλή, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, είναι δεδομένη», επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης υπογραμμίζοντας ότι «για τον λόγο αυτό η Βουλή θα απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας».

«Δεν πείθει κανέναν ο κ. Τσίπρας ως υπερασπιστής της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει, «γιατί έχει λησμονήσει να δώσει απαντήσεις για το μαύρο χρήμα που πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει απολογηθεί για το «στήσιμο» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί όλοι θυμόμαστε τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης αντιπάλων, με τη σκευωρία της Novartis.

Οι πολίτες», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «διαθέτουν και μνήμη και κρίση. Έχουν ζήσει τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βιώνουν σήμερα τα μεγάλα επιτεύγματα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Απορρίπτουν», συνέχισε, «την επιστροφή στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέγουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, τη στήριξη της κοινωνίας, την ισχυρή Ελλάδα, που διασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνέκρινε τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, στον τομέα της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας, της ναυτιλίας και της νησιωτικότητας.

«Θυμόμαστε όλοι την πολιτική των ανύπαρκτων συνόρων στην θάλασσα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες εισόδους στη χώρα μας επί ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και μείωση των μεταναστευτικών ροών πάνω από 80%, σε σχέση με το 2019, επί Νέας Δημοκρατίας. Και την ίδια στιγμή, σωτηρία δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, που τα κυκλώματα των διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, με την ανοχή των Τουρκικών αρχών στο Αιγαίο. Αλλά και σύλληψη μεγάλου αριθμού διακινητών και εξάρθρωση κυκλωμάτων».

«Όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «υιοθετούν καταγγελίες εναντίον της χώρας μας, όταν, μετά την αποκάλυψη της σκευωρίας με τον δήθεν θάνατο παιδιού στον Έβρο, δεν βρίσκουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι παραπλανήθηκαν και έκαναν λάθος, όταν επιτίθενται και συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, – επιτίθενται ουσιαστικά εναντίον της χώρας – εμείς φυλάσσουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή. Έπαινοι αξίζουν στις γυναίκες και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια τους και όχι κατηγορίες και ψεύδη που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας».

Συνέχισε, με αναφορά στη Νησιωτική Πολιτική, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ «καμία στρατηγική ανάπτυξης και καμία στρατηγική για τα νησιά μας επί ΣΥΡΙΖΑ, Εθνική Στρατηγική για τη Νησιωτικότητα – για πρώτη φορά – με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία επί Νέας Δημοκρατίας, έχοντας διασφαλίσει πόρους πάνω από ένα δις. Ευρώ».

Τόνισε το «περιορισμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα επί ΣΥΡΙΖΑ», σε σύγκριση με «το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Σώματος, επί Νέας Δημοκρατίας, πάνω από 600 εκατ. Ευρώ».

Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε και στις μικρές παρεμβάσεις στις άγονες γραμμές επί ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έγιναν «24 νέες άγονες γραμμές, με αύξηση χρηματοδότησης από 90 σε 138 εκ. ευρώ κατ΄ έτος και εξασφάλιση χρηματοδότησης για προκήρυξη πολυετών συμβάσεων, επί Νέας Δημοκρατίας και με κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου.

Ακόμα, σημείωσε την «απουσία θεσμικών παρεμβάσεων επί ΣΥΡΙΖΑ», σε σύγκριση με τις «αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, της ενίσχυσης του εθνικού νηολογίου και του θαλάσσιου τουρισμού και αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου επί Νέας Δημοκρατίας, μετά από 65 χρόνια».

«Οι πολίτες», τόνισε, «δεν επιθυμούν την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιθυμούν να ρισκάρουν όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δεν επιθυμούν να ανακοπεί η θετική πορεία της πατρίδας μας. Γνωρίζουν καλά», πρόσθεσε, «τι έχει πετύχει, αλλά και πόσα ακόμα μπορεί να καταφέρει η κυβέρνηση μας. Είναι σαφές ότι το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά» έχει πλέον μετατραπεί στα χείλη των συμπολιτών στο «μια φορά Αριστερά».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.