Δήμος Χίου: Μέτρα πρόληψης για την προάσπιση των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού

Με γνώμονα την προάσπιση των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού ο Δήμος Χίου εντατικοποιεί τα μέτρα πρόληψης ως εξής:

  •  Λαμβάνονται καθολικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού με την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά.
  • Περιορίζονται οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, μόνο με ραντεβού και αυστηρώς μεταξύ 9.00 με 13.00 για τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.
  • Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων Δημοτικών χώρων, όπως οι Παιδικές Χαρές και το Δημοτικό Στάδιο (ανοιχτοί και στεγασμένοι χώροι) για λόγους πρόληψης, μέχρι νεωτέρας.
  • Ως προς τα μέτρα ατομικής υγιεινής παρακαλούνται οι πολίτες να συμπεριφέρονται με σύνεση και ευθύνη. Να περιορίσουν τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και λοιπά καταστήματα άνευ σοβαρού λόγου. Να παραμένουν στο σπίτι και ιδιαίτερα οι πολίτες που έχουν μετακινηθεί εκτός Χίου ή έχουν έρθει από άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδος, να θέσουν τον εαυτό τους σε περιορισμό, καθότι οι ημέρες επώασης του ιού είναι 28, οπότε μπορεί να μην έχουν εμφανίσει ακόμα συμπτώματα και ενδεχομένως να τον μεταφέρουν στην υπόλοιπη κοινότητα.
  • Χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι ότι η πανδημία του κορονοϊού μας αφορά όλους! Δεν πρόκειται για αστείο!
  • Σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι έχει κάποιο ή κάποια από τα συμπτώματα να ζητήσει βοήθεια καλώντας το 1135, ή να απευθυνθεί στο νοσοκομείο ή τον οικογενειακό του ιατρό
  • Ενημερωτικό υλικό:

-Οδηγός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα μέτρα πρόληψης – αποφυγής και περιορισμού διάδοσης  του κορωνοϊού( COVID- 2019).(Πηγή: www.civilprotection.gr)

– Αναλυτικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

– Σημαντικές οδηγίες για ταξιδιώτες και γεωγραφικός χάρτης κατανομής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.