Δίωξη κατά 13 ατόμων για συμβάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Έπειτα από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια η Οικονομική Εισαγγελία κατόρθωσε να βγάλει άκρη για τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο του 2007-2009 παραγγέλλοντας ποινική δίωξη κατά 13 ατόμων, υπηρεσιακών παραγόντων του Κέντρου εκείνης της εποχής αλλά και άλλων που φέρονται ότι ωφελήθηκαν από συμβάσεις που κρίνονται ελεγκτέες.

Ανάμεσά τους και η Μητρόπολη Καισαριανής που φέρεται να είχε λάβει επιχορηγήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 750.000 ευρώ, ενώ ανάλογες υποθέσεις για μικρότερα ποσά έχουν οδηγήσει τους εισαγγελείς στην παραγγελία για δίωξη.

Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολεί και σήμερα την Οικονομική Εισαγγελία, είχε ξεκινήσει να ερευνάται όταν ήταν επικεφαλής της Αρχής ο εισαγγελέας Γρηγόριος Πεπόνης και αποτελεί μία χαώδη δικογραφία, την οποία επιχειρούν έπειτα από χρόνια να θέσουν σε έλεγχο οι εισαγγελικοί λειτουργοί που υπηρετούν σήμερα σε αυτή τη νευραλγική εισαγγελική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, για την περίοδο 2007-2009 η δίωξη αφορά 13 άτομα και πέντε περιπτώσεις ελεγχόμενων επιχορηγήσεων, ενώ η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας συνεχίζεται για τα επόμενα έτη και προς κάθε κατεύθυνση.

Επίσης, για συμβάσεις εταιρειών επικοινωνίας την επίμαχη περίοδο, για τις οποίες δεν προέκυψαν ποινικές πτυχές από την έρευνα, η Οικονομική Εισαγγελία τις αποστέλλει για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο, ενώ η έρευνα για μεταγενέστερο χρόνο σε σχέση με επιχορηγήσεις και άλλες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζεται με εντολή του προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.