Δεν κλείνει ούτε δοκιμαστικά η παραλιακή στο Λιμάνι της Χίου

Πρόταση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπως την παρουσίασε ο Κεντρικός Λιμενάρχης κος Παντελής Βατούσης στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, ήταν να κλείσει για όλα τα οχήματα, δοκιμαστικά, η κυκλοφορία στην προκυμαία του Λιμανιού για τρία Σάββατα ώστε να δούμε στην πράξη την συμπεριφορά της κυκλοφορίας.

Απ΄ ότι είπε ο κος Βατούσης , οι λιμενικοί στην πρότασή τους αυτή λειτουργούν σαν πολίτες που επιθυμούν με ησυχία και ηρεμία να απολαύσουν την βόλτα τους στο λιμάνι με τις οικογένειές τους, όπως επιλέγουν να κάνουν οι περίπου 4500- 5000 συμπολίτες μας αλλά και παραθεριστές κάθε Παρασκευή και Σάββατο. «Βέβαια αυτό απαιτεί την έγκριση και άλλων φορέων αλλά αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει. Το κάναμε πριν είκοσι χρόνια και ήμασταν πρωτοπόροι. Γιατί όχι και σήμερα!», προσέθεσε ο κος Βατούσης.

Αντίθετος ήταν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, κος Κυριάκος Ζωάνος στην πρόταση αυτή λέγοντας ότι η προκυμαία είναι η κύρια κυκλοφοριακή αρτηρία της Χίου και  δεν μπορούμε να  την  κλείσουμε αυτή την στιγμή .

«Θα μπορέσουμε να το κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν θα υλοποιηθούν αυτά που προβλέπουν τα νέα σχέδια παρεμβάσεων στην νότια πλευρά του λιμανιού. Το λεγόμενο νέο μάστερ πλαν.» κατέληξε ο κος Ζωάνος ο οποίος ήταν αρνητικός και στην αντιδρόμηση της οδού Λιβανού μιας και « εκεί κατοικούν πολλοί, θα πρέπει να απαγορεύσουμε την στάθμευση δεξιά και αριστερά και πού θα βρει χώρους στάθμευσης τόσος κόσμος!»

Να σημειώσουμε ότι ανοίγει πλέον ο διάλογος για εκτεταμένες παρεμβάσεις αυτού του τύπου στην πόλη μας μιας και στα πλαίσια της νέας νομοθεσίας ΣΒΑΚ(Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας)  είμαστε υποχρεωμένοι να  καταρτίσουμε στρατηγικό σχέδιο με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και τα περίχωρά τους και την ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά αγαθών στις περιοχές αυτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.