Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου

H δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την έγκριση δανείου από την Marfinστην εταιρία IRF, ύψους 178.000.000 ευρώ, με επισφαλείς όρους.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το 2016 από τους εισαγγελείς Γ.Δραγάτση και Αντ.Ελευθεριάνο, και στρεφόταν κατά 14 στελεχών της τράπεζας Marfin και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα εν ζωή.

Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Η ελεγχόμενη πλοιοκτήτρια με δήλωσή της, όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είχε υποστηρίξει ότι η δίωξη είναι παράνομη, γιατί η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο.

«Γι’αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη» υποστηρίζει η κ. Φράγκου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.