ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ $600 ΑΠΟ ΤIΣ ΗΠΑ

Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτείων στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των πολίτων της και λόγω COVID-19 ανακοίνωσε ότι θα δώσει δεύτερο οικονομικό βοήθημα (COVID-19 Second Economic Impact Payment).

Δικαιούχοι είναι οι  Ομογενείς των Η.Π.Α που έχουν Αμερικανική Υπηκοότητά ή Πράσινη Κάρτα ( Green Card ) ή είναι Συνταξιούχοι Η.Π.Α, όπως και να έχουν SSN Social Security Number.

Όσοι πήραν το πρώτο βοήθημα θα πάρουν και το δεύτερο αυτόματα χωρίς να υποβάλλουν νέα αίτηση. Το  δεύτερο βοήθημα 600$ έχει αρχίσει να δίνεται από την 01/01/2021. Όσοι είναι παντρεμένοι και κάνουν IRS δήλωση μαζί,  θα πάρουν 1200$ και για κάθε παΐδι κάτω των 17 ετών θα πάρουν επιπλέον 600$.

Όλες οι πληροφορίες για το ποιος είναι δικαιούχος και ποιος μπορεί να το πάρει βρίσκονται στην παρακάτω ιστοσελίδα του IRS (Υπουργείο Οικονομικών Αμερικής) :

https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payments

Επίσης υπάρχουν και επιπλέον πληροφορίες στην επίσημη  ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας.

COVID-19 Economic Impact Payments

Όπως και ερωτήσεις για φορολογικά

tax questions for the IRS

Ειδικότερα αν δεν έχετε Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Number) μπορείτε να τον αποκτήσετε στην ιστοσελίδα https://www.ssa.gov/ssnumber/.

Στην Αμερικάνικη Πρεσβεία δεν υπάρχει αντιπρόσωπος του IRS. Οποίος έχει ερωτήματα θα πρέπει να απευθυνθεί στο IRS.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικό τρόπο συμπλήρωσης εγγράφων καθώς ο καθένας έχει διαφορετική δήλωση φορολογίας στο IRS.

Τα γραφεία της Ένωσης Ομογενών είναι κλειστά λόγω COVID 19, μέχρι την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.