Δεύτερος ψεκασμός δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 16/09/2021, ημέρα Πέμπτη θα συνεχιστεί ο δεύτερος ψεκασμός στις περιοχές του Νομού Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες  στo πλαίσιο του προγράμματος της Δακοκτονίας 2021.

Τo Πρόγραμμα Ψεκασμών είναι το παρακάτω:

  • 16/9/2021 ημέρα Πέμπτη: Πιραμά, Παρπαριά
  • 17/9/2021 ημέρα Παρασκευή: Βολισσός
  • 18/9/2021 ημέρα Σάββατο: Σπαρτούντα, Φυτά – Κηπουριές, Διευχά -Κατάβαση, Αμάδες
  • 20/9/2021 ημέρα Δευτέρα: Καλαμωτή, Πατρικά, Λαγκάδα, Συκιάδα, Βροντάδος
  • 21/9/2021 ημέρα Τρίτη: Μέσα Διδύμα, Έξω Διδύμα, Μυρμήγκι, Βροντάδος
  • 22/9/2021 ημέρα Τετάρτη: Νεοχώρι, Θυμιανά

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Oι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε (5) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.

Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή της ημερομηνίας ψεκασμού της περιοχής τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.