Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κου Παναγιώτη Μανδάλα για τις μεγάλες πυρκαγιές – Τί πρέπει να προσέχουμε

Για το θέμα των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική ο Αντιδήμαρχος Πολιτική Προστασίας, κος Παναγιώτης Μανδάλας δήλωσε στον ΑΝΤ1 Αιγαίου τα παρακάτω:

«Όλοι στην Χίο συμπαραστεκόμαστε και συμπάσχουμε με τους κατοίκους της Αττικής  για την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Πεντέλης. Στο παρελθόν έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στην Χίο και ξέρουμε την πίκρα της φωτιάς. Είμαστε κοντά στους πυροπαθής , τους νιώθουμε και ευχόμαστε και παρακαλούμε τον Χριστό και την Παναγιά να κοπάσουν  γρήγορα οι άνεμοι και να σβήσουν οι φωτιές γιατί με τόσο ισχυρούς ανέμους δεν μπορεί να κάνει και πολλά ο άνθρωπος. Οι δυνάμεις της φύσεως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τεράστιες και υπερβαίνουν κάθε ανθρώπινη παρέμβαση  είτε με εναέρια μέσα είτε με μηχανικά ή  με οτιδήποτε άλλο.

Στην Χίο αυτή την περίοδο που πνέουν  τα ισχυρά μελτέμια του Ιουλίου, της Αγίας Μαρκέλλας όπως τα λέμε εδώ, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί τις περισσότερες ημέρες είμαστε στα κόκκινα, δηλαδή στην επικινδυνότητα 4.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο. Δεν πρέπει να υποτιμάμε την δύναμη και την ταχύτητα που μπορεί  μια φωτιά να ξεφύγει εκτός ελέγχου !

Δεν χρησιμοποιούμε εργαλεία που παράγουν σπινθήρες, δεν ψήνουμε στα κάρβουνα, δεν καπνίζουμε τις κυψέλες μας, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και γενικότερα είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Αν δούμε καπνό ή φλόγα ειδοποιούμε αμέσως στο 199 την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή στο 112 την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών ή αν δεν θυμόμαστε τους αριθμούς αυτούς  ειδοποιούμε στο 100 την Αστυνομία.

Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και μάλιστα το ποσό που δίνεται  για την ενίσχυσή τους  από 30.000 ευρώ το πήγε στα 50.000 ευρώ το χρόνο.

Και βέβαια δεν είναι το μόνο που κάνει.

Στελεχώνει τα πυροφυλάκια στο νησί μας, παρεμβαίνει όπου μπορεί και πιέζει ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλλίτερο. Για παράδειγμα κάνουμε  ό,τι μπορούμε για την δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αμανή.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.